ГЕРБ: Кирил Петков източи нарочно язовир „Пазар дере“ като икономически министър – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ: Кирил Петков източи нарочно язовир

стоп кадър/МРРБ/YouTube

Министър-председателят Кирил Петков, в качеството си на министър на икономиката по време на първото служебно правителство на президента Радев, умишлено е източил язовир „Пазар дере“, за да заблуди обществеността, че са правени ремонти на водния басейн, без да има необходимост от това. Това заявиха представители на ГЕРБ-СДС в кулоарите на парламента, предава „Монитор“.

„Да отбележим една симптоматика. Откриваме, че Кирил Петков има проблем при казването на определени истини и поредният негов медиен балон се спука. Даниела Везиева в последния си работен ден на служебния кабинет, в отговор на парламентарно питане на ГЕРБ-СДС даде яснота по казус, който беше широко медийно отразяван, когато Петков е бил противоконституционно министър на икономиката. Пред медиите той се снима пред един язовир, за който се твърди, че никога не е бил пълен, че е е правен ремонт на него без да има никаква необходимост и ние още тогава сигнализирахме, че този язовир е бил съзнателно източен“, заяви депутатът Александър Иванов. 

В отговора на Везиева било посочено по часове и дати нивото на водата в язовира. Данните поиказвали, че язовир „Пазар дере“ на 31 май е бил пълен с 1,54 м. ниво на водата, а два дни по-късно бил празен.

„Има два начина водата да излезе от този язовир – единият е чрез изпаряване, а другият – с източване. Както е видимо от отговора на Везиева и метеорологичните изследвания, се вижда, че нивото на язовира е източено за два дни. Два дни е подготвяна тази медийна изява, в която Петков се снима пред един празен язовир за да се заблудят хората, че са правени ремонти, без да има необходимост за това“, допълни Иванов. 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар