ГЕРБ към Слави Трифонов: Ние направихме технически поправки в ИК, а вие го изтърбушихте

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков отговори на твърденията на профила на Слави Трифонов, че и ГЕРБ са променяли Изборен кодекс (ИК) за 3 дни през 2016 г. В пост във Фейсбук Биков завява, че през 2016 г. ГЕРБ са направили технически поправки, докато Слави Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, са изтърбушили целия Изборен кодекс.

“Това са измененията в Изборния кодекс, които парламентът приема преди изборите за президент през 2016 година. Няколко текста, които според Станислав Трифонов са минали набързо. Не знам как можеха да минат по-бавно при положение, че са чисто технически. А Станислав Трифонов и воденото от него и Румен Радев ОФ, изтърбушиха целия Изборен кодекс за същото време. Г-н Трифонов, времето за аплодисменти свърши. Кажете на господин Тошко да измисли някакъв по-оригинален статус, който да прикрие, това което правите и това, в което участвате. Поздрави!”, заявавя Тома Биков.

Биков е приложил и снимка на публикуваните през 2016 година промени в изборното законодателство.

По-рано в пост във Фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов отговори на нападките на ГЕРБ за направените промени в Изборния кодекс и последвалото им бързо обнародване в Държавен вестник така:

“Нека припомним на коалицията ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вариант на котката на Шрьодингер – хем не е от ГЕРБ и СДС, хем е) какво се случи 10 дена преди президентските избори на 6.11.2016 г. Следете датите:

На 21.10.2016 г. в активен изборен период е внесен общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за предложения между първо и второ гласуване. Законът е приет на 26.10.2016 г. След Указ на президента Плевнелиев от същия ден – 26.10.2016 г., промените са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник” от 28.10.2016 г. А седмица по-късно по новоприетите правила даже се произвеждат избори! Грях, срамота, светотатство?”

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар