ГЕРБ Мизерия! Стаи в окаян вид за ученици, в хотел в Русе с 4 звезди

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мизерия и нулева хигиена в хотел с категория 4 звезди.

За случая сигнализира една от майките на деца от столично училище, отишли на ученическа екскурзия в Русе. Нощувките трябвало да бъдат в един от престижните 4-звездни хотели в крайдунавския град. На място обаче реалността се оказала друга, твърди майката.

“Останахме разочаровани от условията в хотела. От 5-ия до 10-я етаж дограмата е нова. От 11-я нагоре обстановката е мизерна. Помолихме управителя на хотела да преместим децата в хубавите стаи. Оказа се обаче, че в града има фестивал и няма други свободни места. Обясниха ни, че част от парите, които сме платили, ще ни бъдат върнати”, заяви учителката и ръководителката на екскурзията Виктория Митова от 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо” пред Нова тв.

Майката на един от учениците Веселка Бонева каза още, че дори децата са се възмутили от мястото и мизерията.

“Предложихме два варианта за настаняване в Русе. Единият е в село Нисово. Те избраха Рига, защото е в центъра на града. Имаме подписан договор с хотела, че децата се настаняват в нереновирани стаи. Наш представител беше там. Говорих с управителката още, докато децата бяха на разходка. Имаше предложение да се преместят в други стаи, но те отказаха”, коментира представителят на туристическата агенция Деница Иванова. Тя допълни, че това е бил единственият хотел, който е искал да приеме деца.

“Практиката е хотелите да не желаят да настаняват деца е масова”, настоя още Иванова.

“При запитване за настаняване на ученическата група ние сме оферирали икономични нереновирани стаи и реновирани помещения в категориите стандарт и делукс. Стаите не са мръсни. Снимките, които показват мизерия в сградата, са извадени от контекста. В сайта на хотела и на рецепцията тези стаи не са обявени, защото не се продават. Стаи, които не са категоризирани не се дават”, каза мениджърът на хотела Женя Петрова.

Министерството на туризма започна проверка по случая.

“Стаите не отговарят на нито една от категориите, които са определени в закона за туризма. Бяхме уверени, че последните етажи не се предлагат на туристи. По време на огледа установихме, че стаите са опасни”, каза Лиляна Арсова, представител на Министерството на туризма.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар