ГЕРБ нагло: Ще има предсрочни избори когато ние решим, народа никой не го пита

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От партията готвят промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии.

През тази година няма да има предсрочни избори, следващите ще са догодина, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация по повод началото на новата пленарна сесия на Народното събрание.

От парламентарната трибуна тя увери, че най-голямата група ще продължи да подкрепя правителството и да работи за изпълнението на програмата на управляващото мнозинство.

„Заедно бихме могли да постигнем съгласие по дългосрочни проблеми на българското общество“, смята Дариткова. Според нея още през първите дни на новата парламентарна сесия се „очертават контурите на напрежение“ във вътрешен и международен план.

И през тази година от ГЕРБ отново очертаха образованието като основния си дългосрочен приоритет.

„Наясно сме, че от нивото на образованието зависи икономиката, образованието, правосъдната система, както и ценностната система на обществото“, подчерта Дариткова, която от парламентарната трибуна призова този приоритет да бъде припознат и от останалите политически сили.

В декларацията на партията бе засегната и темата за състоянието на водната и екологичната инфраструктура. „Надявам се, че водата криза в Перник ще се превърне във възможност за ново и ускорено развитие в тази посока“, смята председателят на групата на ГЕРБ.

loading…

Тя обяви, че през настоящата сесия ще бъде отворена и темата за промени в Изборния кодекс и Закона за политическите партии, включително и в частта за размера на партийните субсидии, но увери, че това няма да бъде направено непосредствено преди следващите избори, за да нямат бъдещите промени конюнктурен или предизборен характер.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар