ГЕРБ: Най-големият купувач на гласове е служебният кабинет

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет и по-конкретно се казва Бойко Рашков, който раздава по 650 лв. бонус на служителите на своето министерство. Рашков се занимава да тормози хората в страната и продължава да борави с внушения. За да гарантираме честност на изборите е нужно ЦИК да се намеси. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов на брифинг на партията.

„Бойко Рашков не може да се справи и дори да провери сам себе си. В същото време продължава да тормози и да нарушава правата на хората, като си позволява за пореден път да борави с лъжи, неистини, клевети и внушения. Ние искаме да дадем гаранция на българските граждани, че тези избори ще бъдат честни. Всяко едно нещо, което казва Бойко Рашков, после се оказва неистина“, допълни Митов.

Също така той каза, че кандидатът за президент Румен Радев продължава отказва да се яви на предизборен дебат.

„Това ли е причината да теглят нов дълг? България стремително върви и се превръща в страна от третия свят. Радев така и не излезе на дебат, но днес прави обръщение към нацията“, добави Митов.

„Истината е, че най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет. Бойко Рашков раздава по 650 лева на служителите на МВР. Министър Комитова раздава кошници с гъши дроб на служителите на МРРБ. Министър Минеков за втори път раздава бонуси в министерството“, допълни Митов.

„Вътрешният министър страда от раздвоение на личността. Той трябва да организира честни избори, но в същото време бутално и силовашки участва в предизборната кампания. Машините, които ни идват в повече, не бяха открити от силите на МВР, а от будни граждани“, допълни другият зам.-председател на партията Томислав Дончев.

Той предложи да се гарантира честност на предстоящия вот и да се публикуват от ЦИК имената на всички, които са имали достъп до складовете с машините, както и списък с всички имена, на хора, които са имали достъп до избирателния процес.

„Да се публикуват всички серийни номера на машините, на които ще се гласува, но и всички, на които няма да се гласува, а ще останат на склад. Нека да има и информация за пътя на машините и откъде ще минат, за да бъдат доставени, каза още Дончев. – Няма нищо по-демотивиращо, че гласът, който си упражнил, ще пропадне. Нека всички да гласуват, защото само това е начинът да се противопоставят избирателите на машинации.“

Също така се разбра, че ГЕРБ ще внесе жалба в ЦИК, с която ще изиска разписките на машините да се броят на 100%, за да се сверяват с машинните протоколи.

„Настояваме разписките, които излизат от машините за двата вида избори, да се поставят в две отделни кутии. В момента разписките за президент и за народни представители ще се поставят в една кутия“, каза административният сектерат на ГЕРБ Цветомир Паунов. С жалбата от партията искат още IT специалисти да наблюдават във всяка секция изборния процес с машините.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар