ГЕРБ: Никой не е виновен за починалото дете в София. Просто така е станало.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
След всеки трагичен инцидент ставаме свидетели на едно и също – търсене на виновници и прехвърляне на отговорност. И често се оказва, че случаят е можело да бъде предотвратен. Ако работата е била свършена навреме. Но като се обърне каруцата, пътища много…

Вчера дете бе убито от токов удар на столично кръстовище. Послед бял ден и докато пресича бул. “Акад. Иван Гешов”. И започнаха дежурните въпроси. И дежурното ритане на топката в полето на другия отбор. Но това не е игра. А топката е една погубена човешка съдба и едно почернено заради безхаберие семейство.

Никой не знае кой е виновен. Не се знае кой е собственикът на павильоните, захранвали се с кабела, излизащ от шахтата-убиец. Кметът на район “Триадица” Димитър Божилов посочи тази сутрин, че има съмнения за неправомерни действия. Неправомерно захранване с ток. Кражба, сиреч. С оголен кабел от шахта. Който никой не е видял.

 

Започнаха иначе незабавни проверки. Назначени от местната управа, но веднага след инцидента. Така сме свикнали да действаме – постфактум.

Електромерът, откъдето се захранват обектите, се намира от другата страна на бул. “Иван Гешов” и пресича целия булевард, а след като излиза изпод земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Смята се, че именно за него се е хванало 16-годишното момче, когато е било ударено от ток.

От ЧЕЗ отричат да са собственици на шахтата. Божилов заяви в ефира на друга телевизия, че районната общинска администрация не носи отговорност за електроразпределителните шахти. А кой носи?

Съгласно Закона за енергетиката, това е отговорност на електроразпределителното дружество.

Божилов посочи още, че търговският обект, който е захранен с този кабел, не е общински. Не е част от имотите, отдадени на частни търговци от общината. Намира се в регулацията на двора на болничното заведение, който по същество е държавна собственост.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар