ГЕРБ няма да признаят изборите?

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Подгответе се за спор за измама à la Тръмп след българските избори.“ Под това заглавие журналиста Ингмар Невеус от „Дагес Нюхетер“ коментира за читателите на водещия шведски вестник вота в България и какво предстои. Според него точно това подготвят ГЕРБ и лидера им Бойко Борисов, които непрекъснато в последната седмица поставяха под съмнение честността на вота.

Поради това едва 18% от симпатизантите на партията му ГЕРБ са убедени, че тези избори ще бъдан честни.

Колко пъти хората могат да ходят на избори?“ е с въпросът, който кореспондентът за ЕС и Балканите повдига в коментара си, който не обвързва с позицията си редакцията. Невеус смята, че толкова много избори за по-малко от 8 месеца изобщо не са добра реклама за българската демокрация. „И има много сигнали, че най-голямата партия вече планира да обвини опонентите си в измама и да оспори изборите“, допълва той.

От централата на ГЕРБ също намекна, че ако партията не е първа политическа сила, а „Продължаваме промяната“ им отнеме лидерството, ще оспори честността на изборния процес. Съмнения вече имаше покрай наличието на неустановен брой допълнителни машини за гласуване

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар