ГЕРБ, ОП и плеймейтката на Марешки с по Екватор на калпак, изминат със служебни коли за 2020 г.

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

4 от 12-те месеца на 2020 г. бяха почивни за парламента, но депутатите биха всички рекорди по пробег на служебните автомобили, а напомняме, че за тях всички видове транспорт са безплатни – и влакове, и автобуси и дори самолети. Напомняме също, че почти цяла година действаха забрани за обществени събрания и митинги, т.е. не са имали много реална работа в избирателните си райони.

Не е имало и избори, за разлика от 2019 г., когато имахме и европейски, и местен вот, та би могло да мине оправданието, че са искали да бъдат “близо до масите”. Освен разход за гориво, тази уникална по мащабите си злоупотреба със служебни коли струва на данъкоплатците пътни, дневни, хотели, изхранване на возещите депутатството служители от НСО и гаража на парламента, застраховки, амортизация и ред други екстри на пребогатия българския данъкоплатец, който сам не може да свърже двата края.

Мария Белова от ГЕРБ-Сливен е рекордьор в листата с 58 861 км, или както сайтът e-vestnik го е опредметил – 1,5 пъти обиколката на Земята по Екватора. Тя е ходила със служебната кола 94 пъти до града си, т.е. на практика всеки работен ден на парламента – той работи между 2 и 3 дни седмично в продължение на 8 месеца м.г. Това е 6 102 км повече от миналогодишния рекорд на началника на антикорупционната комисия на парламента и заместник-шефа на НФСБ Борис Ячев, който тази година е минал “само” 22 945 км.

Пламен Нунев – областният бос на ГЕРБ в Русе е сребърен медалист, но не като сестра си – бегачка, на която дължи кариерата си в партията заради близостта с друг лекоатлет – Цветан Цветанов, с 50 955 км, което е 11 560 км повече от 2019 г. След него е зам.-шефът на ВМРО Искрен Веселинов, също от дунавския град.

Шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е четвърта с 46 456 км, въпреки че работата й е свързана изцяло със стоене в Саофия, та не се прибра у дома в Смолян, дори когато беше на мода депутатите, които са лекари да станат доброволци в ковид – отделения. Зад нея е Хамид Хамид и незнайния Стойно Митев Стойнев, неизвестен дори за опитните журналисти. Затова пък е изминал със служебна кола и шофьор 43 676 км – поне четири пъти повече от нормалния пробег на частен автомобил за година.

Сред малко по-известните депутати в челото на класацията е бившият пловдивски кмет, а сега шеф на комисия в парламента Славчо Атанасов с 38 652 км. След него е друг патриот – също от НФСБ, заместник-председателят на Правната комисия, която ремонтира през закона за извънредното положение хазартния и изборния – Християн Митев с 38 255 км – една обиколка на Екватора от Еквадор през Аруба и Сингапур обратно до Еквадор.

В топа са и съвсем видни народни представители. Вечно обясняващата как трябва да спестяваме МенТа Стоянова е навъртяла на служебната кола 28 573 км. Напомняме , че шефката на бюЖетната, както я нарича, комисия на НС издигна цял блок, докато колегите й се задоволяват с по 1-2 до 6 квартирки, а бе подмината от Апартаментгейт. началникът на културно-медийната комисия на парламента Вежди Рашидов, депутат от София, е с 26 587 км. От изминалите половин Екватор се отличава бившата плеймейтка, а последно шеф на тотално провалилата се Конституционна комисия на парламента Елена Пешева от партията на Марешки. Тя е изминала “само” 21 281 км с кола на парламента – колкото нормален частен автомобил за 2 години.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар