ГЕРБ ОТВРЪЩАТ НА УДАРА! ПРЕДИЗБОРНАТА БИТКА С ПОГРОМИ ЯВНО ВЕЧЕ ЗАПОЧНА

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Престъпно посегателство е извършено тази нощ върху автомобил, собственост на Вардан Папикян.

Познат на видинчани като треньор в клуб по карате, Папикян повече от 20 години учи децата на Видин на морал, достойнство, самодисциплина, на това как да се справят с живота и станат по-добри хора.

Неотдавна една негова публикация с българското знаме обиколи социалните мрежи, събра хиляди последователи и трогна всеки един от нас.

Днес Вардан Папикян е съветник от гражданско обединение в Общинския съвет на Видин. Отвращението си от партиите, партийните схеми, подлизурството, злобата, демонстрацията на власт той неведнъж е изразявал от трибуната на Общинския съвет.

Неговата загриженост за Видин често пъти е по-голяма от тази на хора, родени и израснали тук. „Не се притеснявам от никого, не смятам, че имам врагове.

Уважавам съгражданите си и смятам, че и те ми отвръщат със същото“, сподели Вардан Папикян.

Вандалската проява има силно жълт оттенък не само заради жълтата боя, с която бе залята колата, на която са изпотрошени прозорците и срязани гумите, а и заради демонстрираното от страна на местната управа отношение, както към Папикян, така и към спортния клуб, в който той е треньор.

Клуб, на който бе отнето правото да ползва помещение за спорната си дейност, независимо от това, че на послушните общината великодушно раздава помещения, терени, плаща сметките им за ток, вода, отопление и още по-великодушно ги награждава с общински субсидии от джоба на видинчани, разбира се. Вандалщината е станала тази нощ около полунощ, когато съсед чул шум отвън. „Обади ми се и каза – ставай бързо, че счупиха колата ти“, разказа Папикян. За случая е уведомена полицията.

Престъпникът или престъпниците са замеряли автомобила с кутии жълта блажна боя, с които са разбили стъклата и тя се е разляла във вътрешността на колата. „Отвратен съм. Явно е, че се правят опити неудобните да бъдат смачкани и унизени. Грозно и долно. Днес посягат на имущество, а утре могат да решат безнаказано да посегнат и на човек“, заяви Папикян. Той отказа да изрази предположения кои може да са авторите или поръчителите на престъплението, но изказа съмнение, че то най-вероятно е свързано с работата му на общински съветник и липсата на аргументи от страна на някой самозабравил се. Колегите на Папикян от „Единни за промяна“ припомниха, че това не е първото посегателство спрямо членове от групата, които си позволят да не се съгласят с определени политики, налагани в града: „Ние осъждаме този престъпен акт, защото той ни връща в първобитната ера, когато вместо с нормални и цивилизовани аргументи, споровете са се решавали с прашки, камъни и бухалки.

Трябва ли да ни учудва това – решете сами. Все пак безсилието, гнева и липсата на аргументи не винаги се задоволяват с платени ръкопляскания и букети цветя“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар