ГЕРБ, оттеглете Барниръбъла като шеф на правната комисия!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Данаил Кирилов трябва да се оттегли като председател на правната парламентарна комисия.
След правния хаос, който той сътвори с Изборния кодекс и с който вкара 44-ото Народно събрание в парламентарна криза, това би било закономерен ход.

Всяко негово решение от сряда миналата седмица до днес отхвърля предишното и е в тежък дисонанс със здравия разум.

Нямам нищо против благия Дани Кирилов, когото в ГЕРБ обичат и който иначе е един кротичък човечец с тъжна усмивка. Той даже ми е симпатичен с трагизма си.

Но Данаил Кирилов – шеф на правната комисия на българския парламент – е погром за юридическата мисъл, за вярата в правото и силата на парламентаризма.

Сегашният скандал не е първият в неговата “блестяща” депутатска кариера.
Заради Данаил Кирилов през лятото на 2016 година, в навечерието на президентските избори, парламентът прекъсна ваканцията си, за да се занимават законотворците ни пак със зле конструирани избирателни правила и с онова прословуто квадратче “не подкрепям никого”, което обърка мнозина. Тогава му се размина.

Както и в още десетки случаи на юридически безумия, заради които доверието в законодателния процес се е сринало почти до нула.

Данаил Кирилов може да напише на коляно фалшив доклад и да го внесе в зала, газейки закон и процедура, без да му мигне окото.
Може до среднощ да каканиже от парламентарната трибуна и да твори правни безумия с неизчерпаема енергия.  Именно с енергията си да твори откровени глупости, в които си вярва,  той вече става опасен.
За него правилата нямат сила, законите – не важат.
Той е блестящ изпълнител на поръчки.
И затова е много удобен за всяка власт и за всеки началник – юристът Кирилов може да защитава днес едно решение с плам и утре със същата жар да го отхвърли. Без да се изчерви. Без да му трепне гласецът. Това наистина е качество! Невероятен талант!

Но на всичко това някой трябва да каже:”Баста!” В името на уважението към парламентаризма. И ГЕРБ колкото по-скоро го осъзнаят, толкова по-добре. Ако все пак имат чувство за самосъхранение.

Валерия Велева, Епицентър

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар