ГЕРБ пак обвиниха БСП. Нинова била виновна за чумата по овцете

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Според ГЕРБ провокациите в Югоизточна България и района на село Шарково, изразяващи се в саботиране на действията на институциите в борбата им с чумата по дребните преживни животни, са организирани от БСП и в частност от Корнелия Нинова.

Тези обвинения отправиха Антон Тодоров и Тома Биков от ПП “ГЕРБ” на брифинг в централата на партията.

Като доказателство за тези обвинения Антон Тодоров от ГЕРБ показа видео от 19 юли, в което един от най-активните протестиращи, които възпрепятстват службите да си свършат работа – Тодор Атанасов, казва, че Корнелия Нинова им давала указания как да действат, когато видят полицаите.

Тома Биков разясни, че във видеото се обяснява, че Корнелия Нинова е казала на “техните хора”, като бъдат спрени от служители от службите, да остават на място и да не си тръгват.

Ако се докаже, че провокациите в Шарково са инициирани от Корнелия Нинова, ще сезираме Прокуратурата, защото това е заплаха към националната сигурност, каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

Затова от ГЕРБ очакват отговори от Корнелия Нинова познава ли Тодор Атанасов и дали е общувала с него във времето, в което самата тя е присъствала в Странджа. От ГЕРБ очакват отговори и дали Нинова е поддържала контакти с други хора от групите, които са организирали провокации в Странджа, както и с хора, които са били там с луксозни автомобили и са възпрепятствали органите да си свършат работата. “Давала ли е задачи на организаторите как да действат?”, попита още Биков.

От ГЕРБ призоваха Корнелия Нинова да отговори веднага на тези въпроси и в зависимост от това от партията ще преценят дали да се обърнат към Прокуратурата за разследване на тези провокативни действия, защото според Тома Биков, “това прилича на заплаха към националната сигурност на България”.

Къде да бъде Корнелия Нинова, ако не в Шарково – в кабинета си ли, или да играе тенис като някои други”, коментира на свой ред общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Николай Николов по време на Националното съвещание на партията.

“Неслучайно в сряда бе така подкрепена в протеста на животновъдите пред Министерски съвет. Всеки един в тази зала – общински съветник, народен представител – е лице на БСП. Бивайки сред хората, ние може да разрешаваме техните проблеми и те ще ни се доверят”, каза още Николов, цитиран от “Фокус”.

Попитана във връзка с обвиненията на ГЕРБ, че е подстрекавала протестиращи в Странджанско самата Нинова отговори: “Извинете много. Заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар