Бойко Борисов

ГЕРБ печели състезанието по надлъгване, Бойко е гьонсурат №1

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Тези дни се провежда едно необявено състезание – по гьонсурат. Надпреварата е кой чрез лъжи и непукизъм ще изплува сух от кашите, които дълги години забъркваше и с тях потопи държавата. Състезават се ГЕРБ, ДПС, прокуратурата и сродната и антикорупционна комисия, тоест цялото окопало се здраво във властта статукво.

Мъчат се да прехвърлят собствените си вини на новото правителство или да оправдаят с него бездействията си. Трудно е да се каже към момента кой печели състезанието. Феноменалното в него е грубият, първичен направо нечовешки гьонсуратлък – гледат народа в очите и казват неща, които и децата знаят ,че не са верни или разиграват елементарни сцени по прехвърляне на отговорности. Всичко това се прави с цел връщане или оставане на власт.

 Статуквото на Борисов, Иван Гешев,  и креатурите им не искат да отърве българите от себе си. Стреми се да пренапише историята, за да излезе накрая изцяло в бяло. Впечатление  прави тия дни главния прокурор Иван Гешев. Той вика на разпит премиера Кирил Петков и говорителката на кабинет Лена Бориславова, защото са казали, че двайсетина лица са мафията в България. Големият борец срещу мафията реши да научи кои са те, а може би и да ги разпита?!

Сами да внесат обвинителни актове?

Сякаш всичко това не е работа на Гешев? Сякаш Петков и Бориславова  са управлявали десетилетие държавата? Сякаш те са били част от силовите групировки?Сякаш техните чекмеджета са снимани пълни с пачки и кюлчета или пък техните записи на злоупотреба с власт се разпространяват от години в публичното пространство? И сякаш трета година главен прокурор не е именно Гешев?

Независими наблюдатели с право видяха натиск в привикването на Петков и Бориславова. В същия дух се изказа и президентът Радев. Но по-интересен е първичният директно мутренски подход.  Без да му мислим много много: „Я да ви викнем тук, щом си позволявате да говорите!“.  Гешев едва ли си дава сметка, че с действията си не само не трупа позитиви, но и дава категорични доказателства защо трябва час по-скоро да бъде махнат от поста, който заема.

Разни оптимисти твърдят, че Сотир Цацаров е интелигентен човек. За разлика от Гешев  той прилага по-фина техника за обличане на злото в законови дрехи.  Но какво прави той тия дни? Дава отговор на въпроса защо не пожела оставката му да влезе в сила веднага, а чак от 1 март – за да използва всички врътки на Закона за отмъщение срещу ония, които настояваха за смяната му. „Интелигентният“ Цацаров разиграва същите циркове като близнака си Гешев.

Съвсем очаквано деен партньор на Гешев и Цацаров се оказа ДПС. Движението се включи активно в натиска спрямо правосъдния министър Надежда Йорданова, да бъде разпитана заради твърденията и за аферата с т.н. „златни паспорти“.

Афери с паспортите се вихрят от много години. Известно е също, че в началото на 2021 точно законова поправка, внесена от ДПС и подкрепено от ГЕРБ, утвърди практиката с издаването на паспортите, заради което Европейската комисия заплаши България с наказателна процедура.

Реклама

Тогава Йордан Цонев предложи чужденците да могат да получават българско гражданство, но гражданство по натурализация – ако са внесли не по-малко от 1 милион лева в капитала на българското търговско дружество. 

ДПС успя дори и Петков да набеди по темата, ровейки в битността му на бизнесмен. Светкавичната реакция на прокуратурата, която дълго време спа по темата, само показа че всичко е цирк за хора с амнезия.

ДПС внася поправки в Конституцията, разделя властите, осигуряват законност, гарант е за правов ред за разлика от управляващите, чиито идеи вещаят обратното. Сякаш то няма деен принос правосъдието  да е на сегашния си хал. Сякаш прокуратурата не е тяхна?

Все пак безцеремонното състезание може да се спечели от ГЕРБ

Те винаги са първи специално в гьонсуратлъка. През февруари 2021 година някои преправи закона за енергетиката, така че всички големи производители да продават електроенергията си само на организиран борсов пазар. Това направи борсата монополист, прекратявайки възможността за сключване на дългосрочни договори на ниски цени. И това отново стана заради поправките на ГЕРБ.

И в крайна сметка тези действия, наложени върху световната конюнктура, са причина за скока на тока у нас. Сега ГЕРБ разбира се стоварват всичко върху настоящото управление.

Ами магистралите?

Именно в ГЕРБ подписа порочните инхаус договори, а сега вини Правителството, че то плаща по тях. Ако продължат строителството, ги вини в лицемерие, защото показали, че договорите си били прекрасни. Ако развалят договорите , решават, че се спират любимите на вожда магистрали.

 Пенсионираният на изборите от народа Бойко Борисов лее нравоучения като мъдрец от планината. Мечтае новата власт да се провали и хората сами да го привикат отново. Комбинативното ДПС се мъчи да подреди нови комбинации, с които да запази някак влиянието си. Маските паднаха. Бавното изчегъртване вече не е опция. Трябва бързо, дълбоко и решително.

Автор: Николай Иванов, вестник „Сега“, заглавието е на Narod.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар