ГЕРБ получиха нож от най-верните си. ВМРО подхванаха анти-ГЕРБ реторика

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Политическо лицемерие в национален ефир. Така може да се опише гостуването на Александър Сиди от ВМРО – доскорошен депутат и коалиционен партньор на бившите управляващи от ГЕРБ. Безпринципността обаче явно е оправдана, когато във въздуха мирише на избори.

Сиди определи като “безумен” факта, че ГЕРБ издигнали за свой лозунг “Ред в хаоса”. Причината – те създали голяма част от този хаос, а освен това нищо не се променяло. Нека припомним на господин Александър Сиди, че той бе част от това коалиционно управление на ГЕРБ и “Обединените патриоти”.

 

Изглежда върлите родолюбци са последователни в едно – безпринципността. Спомняме си как “Обединените патриоти” се разпаднаха, НФСБ се прегърна с “Воля” на господин Веселин Марешки, въпреки че бизнесменът от Варна с източна дикция и бургаският борец срещу шума по морето неведнъж са си разменяли остри реплики. Шокът бе преодолян и съвместната Черноморска коалиция, сътворена сякаш в панически опит да се прекрачи 4-процентовата бариера на изборите през април стана факт. Уви, успех не бе постигнат.

 

Така нито ВМРО, нито НФСБ-Воля успяха да влязат в 45-тото Народно събрание и когато стана ясно, че България отива на нови избори, трите формации се прегърнаха дружно и загърбиха старите дразги. Най-обединените патриоти обаче отново не успяха да влязат, а доверието към тях според сондажите на брюкселското издание “Politico” пада още повече.

 

И така – като удавник, хванал се за сламка, Александър Сиди опитва нова стратегия – да удари по верните си другари. Мотивът за критиките – двете формации все пак са самостоятелни политически субекти. В този смисъл Сиди явно имал право да критикува хаоса, сътворен от ГЕРБ, но пропуска да понесе собствената си отговорност като коалиционен партньор в същото това управление.

 

Джесика Вълчева

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар