ГЕРБ превърнаха България в предмодерна държава

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Като чета стенанията на ГЕРБ за това каква държава била България преди месец, а сега сме я изгубили завинаги заради Черния лорд Румен Радев, ми идва да си купя огнепръскачка или поне дезинфектант срещу хлебарки. Т

елевизионната България на Бойко Борисов все ни се представяше като страна на магистралите, на големите инфраструктурни проекти. Това вече твърдо е номер 1 в личната ми класация на най-големите измами на прехода.

По света хората говорят за различно бъдеще. Обсъждат изкуствен интелект, квантови компютри, високоскоростни влакове, генно инженерство.

А знаете ли кое е най-големият проблем в област Враца?
Транспорта.

Хората не могат да се придвижват. Няма дори една проклета маршрутка, която да ги превозва от селото до общинския център. И от години никой не чува техния глас и протест. Абсолютно никой.

Липсата на такъв транспорт прави възрастните хора от селата заложници на таксиметровите шофьори, които сериозно ги дерат с по 14-15 лева за курс до центъра и обратно.

При пенсия от 250-300 лева това е изключително сериозен разход, който не всички могат да си позволят. И много от тях буквално се превръщат в затворници. Не могат да мръднат до никъде. Изоставени. Напълно забравени.

ГЕРБ превърнаха България в предмодерна държава.

Феодализацията няма само политически измерения, а и напълно социални. Така всички стават зависими и от местния политически дерибей, който държи в ръката си техните съдби. Какъв изкуствен интелект, какви айти-технологии?

Това е тъжната истина за българският Северозапад, областта на Забравените. Новините вечно са пълни с картини на хора, които задръстват Калотина, за да изкарат уикенда край Бяло море и никой не се сеща за съдбата на тези, които не могат да отидат дори до аптеката в близкия град, за да си купят лекарствата. Това е ненормално.

И политическите паразити от ГЕРБ гледаха безучастно в какво се превръща страната, защото за тях най-важни бяха банковите им сметки и олигархичните им приятелчета.

Ето с това не мога и не искам да се примиря. Ако поне половината от тези 9 милиарда, които са откраднали бяха дадени за хората, сега всяко село можеше даже да си има хеликоптер. Така си живеехме при Бойко Борисов. И по тази тема не може да се мълчи. Трябва да се вика. Да се вика постоянно, защото в противен случай тишината ще ни разруши като държава.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар