ГЕРБ-Проф. Балтов: Само носенето на маски няма да ни спаси. Трябва да се наложат още забрани от Щаба!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Шефът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов увери, че всички лекари и медицински лица от болничното заведение носят предпазни облекла и до момента никой не е отказал да го прави.

Плановият прием от 23 октомври в най-големия спешен център у нас е напълно забранен заради коронавируса. „Последните седмици наблюдаваме дифузно разпространение на коронавирусната инфекция и при плановите пациенти. Те са в скрит период, в който PCR тестът не ги хваща, влизат в болницата, оперираме ги и следва вътрешно разпространение в самата болница“, обясни проф. Балтов.

В момента около 60 души от персонала са активно болни, като от началото на епидемията са били около 300. Това е и причината броя на реанимационните легла да бъде увеличен на 22. Отделен е и цял етаж с още около 30 легла, който ще бъде предимно за персонала и съответно затворен, става ясно още от шефът на „Пирогов“. „На всички, които постъпват в болницата, се прави PCR тест. Но има и такива, които са в т.нар. „скрит период“ и е възможно чак на втория PCR да се установи, че са положителни, а в тези 2-3 дни, които минават, те могат да заразят други хора.

За мен карантината трябва да е 10 дни, но не обвинявам директорът на столичната РЗИ д-р Пенчев, че подаде оставка, въпреки че смятам, че тя беше пресилена, защото той си вършеше съвестно работата.

Мерките, които до момента се смята, че са много тежки, всъщност са много слаби.

Апелирам за затягане на мерките, за да не стане така, че в един момент да не можем да обслужим никого“, добави още проф. Балтов в сутрешните новинарски емисии.

Какво точно да се затегне още професорът не спомена.

Речта му накара пенсионерите веднага да излязат от къщи и да започнат отново да се презапасяват.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар