ГЕРБ ПЪРВИ ВЪВ ВСЕЛЕНАТА! Купилият кола от нарушител ще плаща по-висока гражданска!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В опит да бъдат изобретени още вземания от българите и в пълен разрез с правото, ГЕРБ вменяват вина в неодушевен предмет – купена кола от шофьор-нарушител.

С това законотворчеството на управляващите прехвърли границата на здравия разум и елементарната житейска и юридическа логика, определяйки воля и действия у самия автомобил извън водачите.

С новата система „бонус-малус” ще трябва да внимаваме какви коли купуваме. Когато автомобилът втора ръка е бил управляван от водач с много провинения, това ще се отрази на размера на „Гражданската отговорност”. Купувачът ще бъде подложен на изпитателен срок и ако след година няма нарушения, ще получи отстъпка в цената на застраховката.

За това предупреди в студиото на Нова телевизия Владимир Савов от Комисията за финансов надзор.

Идеята на тази система „бонус-малус” е купувачът да внимава, когато купува кола. Възможно е този автомобил да е бил на неизряден шофьор. Системата е смесена. Тоест, следи се както МПС-то, така и собственикът”, обясни заместник-председателят на КФН.

Ако новият собственик кара отговорно в продължение на една година, цената на „Гражданската отговорност” ще падне с 30%.

Той поясни, че купувачите ще могат да правят справка за автомобила.

„Такова проучване ще може да бъде направено през системата на Гаранционния фонд. Ще може да се знае тази кола в какъв клас е. Тази система ще промени пазара на колите”, каза Владимир Савов.

Той допълни още, че ако например различни шофьори от една й съща фирма карат един автомобил, те трябва да са особено внимателни, защото системата ще действа за всичките водачи на колата.

RNS

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар