ГЕРБ: Радев принизи президентството до партийна агитка, това са лумпени

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Управляващата шайка крадци и наглеци поискаха останалите политически сили да осъдят „злоупотребата” на държавния глава с Васил Левски

От ГЕРБ използваха злополучното решение на президента Румен Радев да се включи в шествие до паметника на Васил Левски съвместно с лидера на БСП Корнелия Нинова и симпатизанти на левицата, за да обсипят с тежки критики държавния глава.

В декларация от парламентарната трибуна тази депутатът от ГЕРБ Тома Биков призова останалите политически сили „остро да се разграничат от политическите злоупотреби на Радев с паметта на Апостола и да осъдят недостойното поведение, на което станахме свидетели вчера”.

„Нито една партия, нито една институция, нито един политически деец няма право да приватизира, обсебва и поругава българската национална памет и нейния най-ярък образ – Васил Левски”, обяви Биков. От името на своята партия той поиска Радев да се извини за „безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин подрони авторитета й и я принизи до нивото на маргинална партийна агитка”.

„Не бива да позволяваме България да се превърне в заложник на страха и личните драми на един човек, пък бил и този, който по стечение на обстоятелствата изпълнява правомощията на президент. Самоцелната властова амбиция и аматьорската самонадеяност от страна на Румен Радев ще бъде плащана от цялото българско общество”, заключи депутатът от ГЕРБ.

ЗАЩИТА

Атаката на управляващите предизвика левицата да реагира. „Той е избран от българските граждани. Той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва, да изразява тяхното мнение”, защити участието на Радев в шествието соцдепутатът Драгомир Стойнев. А за освиркванията, на които беше подложена столичният кмет Йорданка Фандъкова, Стойнев прехвърли отговорността на управляващите: „Вината я търсете във вас, защото когато имаме държава, в която всеки ден общини имат проблеми, хората негодуват, освиркват, и вие трябва да се вслушате в това.”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар