ГЕРБ репресия: Привикаха лидера на БОЕЦ в МВР, за да му направят принудителна полицейска регистрация

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев е привикан днес в МВР, за да му бъде направена принудителна полицейска регистрация. Това съобщи самият Георгиев, който е известен с борбата си срещу статуквото и политико-олигархичната система у нас.

В специално съобщение той отбелязва:

Преди две седмици, ден след като внесохме номинацията на следовател Бойко Атанасов за гражданска кандидатура за главен прокурор ми бяха повдигнати две обвинения и наложена мярка за неотклонение. Няма как да водиш битката срещу мафията без да поемаш рискове и удари. Цената, която плащаме е жестока. Но всяко усилие си струва, защото каузата ни е чиста! За утре имам поредна призовка (десетки са вече само за последните два месеца) за принудителна полицейска регистрация. Няма да се явя. И причините съм описал в документ, който днес внесох до МВР. Надявам се, чрез вас думите да стигнат до максимално много хора, за да разберат, че гражданите сме по силни от мафията и можем и трябва да се борим срещу злото, което ни убива и превърна държавата ни в кочина. Да отстояваме своите граждански права и да се борим срещу мракобесието и диктатурата на мафията.

 

В писмото си до полицията, Георги Георгиев припомня:

 

Припомням, че през 2014г. Лицето Цветан Генчев Цветанов, в качеството му на бивш министър на вътрешните работи бе осъдено на две инстанции на затвор от българският съд и той ОТКАЗА да му бъде направена полицейска регистрация, както и съда НЕ разпореди принудителна такава. С оглед на тези обстоятелства считам, че разпоредената спрямо мен принудителна полицейска регистрация е тенденциозна, институциите действат избирателно с цел репресия заради дейността ми в БОЕЦ и отказвам да се подчиня на репресивни и противоконституционни посегателства спрямо мен и Сдружение БОЕЦ.

 

Считам и за мой граждански дълг да се противопоставя на всеки опит за репресия и използване на МВР, прокуратурата или която и да е институция, като бухалки срещу свободните граждани изразяващи открито своята гражданска позиция и убеждения и борещи се за справедливост.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар