ГЕРБ РЕПРЕСИЯ! 10 млн. лв. на ден губят заводите на Миню Стайков, работниците подозират умишлено съсипване на бизнеса му… СНИМКИ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки край карнобатските села Венец и Церковски спират работа. Причината са запечатаните за 48 часа данъчни складове от Агенция “Митници”.

20 тона грозде в десетки камиони стоят блокирани пред портала на “Винпром Карнобат” край село Венец. Загубите само за днес възлизат на 10 милиона лева, заяви един от директорите Танчо Драгиев пред БНР.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков. Част от затворените фабрики преминават на авариен режим, което крие опасност от взривове, предупреди още Танчо Драгиев.

 

a664a2c9151710c255569c515c08423f

 

 

По-рано вчера близо 150 работници протестираха пред производствената база на “Винпром Карнобат“ край село Венец. Три цистерни и десетки камиони с продукция бяха блокирани пред и във оградената територия, тъй като в 9 часа сутринта жандармерия и митнически служители ограничиха достъпа до заводите. Няколко завода и три данъчни склада има на територията на “Винпром Карнобат“.

Мнозина от тях не крият притесненията си, че могат да загубят работата си и че бизнесът на алкохолния бос се съсипва умишлено.

Контейнер с продукция за клиенти от Япония е спрян тази сутрин от митнически служители. Запечатването на данъчните складове е незаконно, категорични са двама от директорите на предприятието Танчо Драгиев и Йовко Йовков. Блокират ни правото на труд, казаха протестиращите служители на “Винпром Карнобат“.

“Не ни оставят спокойно да работим, жандармерия, митници, ние работим, а отвсякъде има кордони. Голям стрес е! Няма ли да ни оставят на мира? Работодателите са ни много точни хора, ние нямаме оплаквания“, казаха протестиращи пред “Хоризонт“.

 

2111714058

 

„Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете на Винпром „Карнобат” и „Сис Индустрис” бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция „Митници”, на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво”, каза пред бТВ една от протестиращите.

 

Факти БГ, Би ти ви

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар