ГЕРБ: Румен Радев да се смири, да не петни България и да оттегли кандидатурата си за втори мандат – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Властимащите от ГЕРБ призоваха президента Румен Радев да се откаже от намерението си да се кандидатира за втори мандат.

“Като хора с повече опит в политиката ви призоваваме да се смирите, да признаете провалите си и най-почтено да оттеглите заявката си за втори мандат”, заяви депутатът Спас Гърневски в декларация от името на парламентарната му група.

“Едно е да клеветиш, без никакво основание опонента си, а друго е, когато срещу теб се изправи българското правосъдие и Европейската служба за борба с измамите. Като казваме нова година – нов късмет, медиите изстреляха към потъналото в тишина президентство незаобиколими въпроси. ОЛАФ заподозря в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов. Българското МВР е нарушило условията на своето споразумение с ЕК за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало парите от ЕС за закупуване автомобили с повишена проходимост, вместо нови полицейски автомобили с висока проходимост, за всякакви терени”, посочи още Спас Гърневски.

Според него от “Дондуков” 2 се опитват да “разпънат чадър” за разследването, с което рушат “авторитета на европейска България”.

Думите на Гърневски не се харесаха на опозицията от БСП.

“България е осъждана неведнъж за това, че депутати от ГЕРБ си позволяват да изопачават фактите и да произнасят присъди. България е осъждана неведнъж заради хора, които тук четяха СРС-та или подобни на тази декларация. Моля да пазите авторитета на институциите. Скоро има избори и тогава хората ще се произнесат дали искат политици като Румен Радев, или политици като Спас Гърневски”, отговори Крум Зарков от левицата.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар