ГЕРБ са в режим ”Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат”

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
ГЕРБ няма да излезе от режима “Моля, другарко, те искат да ме бият и не ме обичат”. Най-голямата партия се държи като прелъстена и изоставена от народа си и от останалите – странно поведение, леко истерично на моменти, независимо от това кой изиграва истерията.

Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът Страхил Делийски.

 

Според него до ден днешен Борисовата партия не е разбрала, че в пропорционалната система не е важно кой е спечелил най-много, а колко е спечелил на фона на останалите и в този смисъл – ще успееш ли да съставиш правителство. Думите на Делийски идват в контекста на шумно огласяваните и към днешна дата твърдения, че ГЕРБ са спечелили изборите и са първа политическа сила. Въпреки това обаче са в парламентарна изолация, а предложението им за кабинет – обречено, според сегашните заявки.

 

“Почти всички партии все още са в предизборна кампания, защото вероятно нагласата е, че ще влизаме в нови избори. Това го виждаме при всички”, заяви още Делийски.

Политическият елит е призван да управлява, а не да забавлява. Ние го разбираме, но и политическият елит трябва да го разбере, подчерта политологът.

 

“Тук няма място нито за цупене, нито за сърдене, нито за кой знае колко много шегички и закачки”, допълни още той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар