Герб са супер: Вървим от локален към национален режим на водата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вървим от локален към национален режим на водата.

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ основателят на Института за пазарна икономика и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ Красен Станчев.

По думите му се сформира държавен ВиК холдинг без съответен бизнес план.

„Имате неработеща платежна система, защото всичко е общинско или държавно, и вие като го направите държавно, вие не решавате проблема. И второто нещо, което е съмнително като перспектива, е дали тези дружества няма да се окажат нарушаващи по някакъв начин структурата на инвестиционния процес и дали в тази ситуация може да се инвестира изобщо от частни компании или всичко ще бъде само от държавата. Тоест ние имаме връщане към малко по-одържавено, отколкото е по времето преди 1989 година”, обясни той.

Красен Станчев каза още, че обикновено в такива случаи не е лошо не просто да се видят какви са източниците на средства. Трябва да се направи план, какви цели ще има това дружество, какъв ще бъде инвестиционният процес, какъв ще бъде процесът на финансиране и т.н. По думите му това не се прави и съответно имаме формиране на дружество за сметка на данъкоплатците, без какъвто и да е инвестиционен или бизнес план.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар