ГЕРБ спази традицията: И за балотажа в неделя бълнува за „Костинброд“ -2

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политическа партия ГЕРБ спази традицията с истерични бълнувания за нова афера „Костинброд“. И за балотажа в неделя партията имала „информация“ за нови предизборни атаки, най-вече срещу Йорданка Фандъкова в София. Това преведено на нормален език означава, че ако тя не спечели срещу Мая Манолова е имало нов „Костинброд“.

Имаме информация в аванс, че съвсем скоро ще има опити за нова афера, подобна на тази преди няколко години в Костинброд“, обяви шокиращо вицепремиерът Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ след окончателните резултати от изборите. „Имаме вътрешна информация за това“, добави той.

Всъщност аферата от 2013 г. от Костинброд си беше съвсем истинска, защото МВР и прокуратурата задържаха пакети с манипулирани бюлетини, готови за транспортиране в страната. И т. нар. „афера“, с която герберите продължават да плашат най-вече медиите, беше дело на прокуратурата, а не на Мая Манолова.

Цветомир Паунов направи разбор на резултатите от местните избори, като подчерта напредъка на партията от последните избори през 2015 г. „Кметове на общини първи тук през 2015 г. са 91 общини на първи тук. Спечелихме в 11 областни града през 2015 г., а на изборите в неделя 8 областни града“, каза Паунов. От всички областни градове единствено в Пазарджик, Ямбол и Кърджали кандидатите на ГЕРБ не отиват на балотаж.

„Електоралната картина след първия тур съотношението ГЕРБ БСП е две към едно. ГЕРБ печели в 163 от 265 общини в цялата страна и увеличава общинските си съветници с 80 в цялата страна и те са 1807 в цяла България“, добави още Паунов.

„Привличаме голям част от по-претенциозните гласоподаватели. Това са младите, тези с висше образование, с които търсим сътрудничество“, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, а Томислав Дончев разкритикува опозицията, че са превърнали местните избори в парламентарни и разкри нов политически феномен – политически джендъризъм – „Да си скриеш кандидата, пребоядисаш, издигнеш от инициативен комитет. Традиция е и губещият да не е доволен след избора“, като очевидно визира кандидатурата на опонентката на ГЕРБ в София Йорданка Фандъкова – Мая Манолова.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар