ГЕРБ стабилност: Раждаемостта в България намалява

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Засилва се тенденцията за намаляване на раждаемостта в последните години.

Раждаемостта в България през последните години стабилно намалява. Последните публикувани данни на Националната статистика сочат, че през 2018 г. у нас са проплакали
62 000 бебета, предава bTV.

Момчетата са с над 2000 повече от момичетата. Най-много са новородените в столицата – 13 000. През последните години тенденцията е твърдо надолу. Спадът за 8 години е от над 10 000 бебета. През 2010 г. на бял свят са дошли над 75 000 бебета. За първото бебе на новата година битката е между Пловдив и Варна.

Малкият Райчо е проплакал точно една минута след настъпването на Новата 2020 година в родилното отделение на пловдивската университетска болница “Свети Георги”. Новата година донася на 20-годишната Анка най-хубавият подарък. Новороденият Райчо се появява на бял свят пет седмици по-рано от очакваното.

„Първо детенце ми е, добре се роди, без никакви усложенния, аз просто искам да е изучен и да има средно образование”, споделя майката Анка Ангелова. Бебето е кръстено на свекъра. А бабите казват, че ще помагат в грижите.

В първата минута след полунощ проплаква и Елиса, но във Варна. Момиченцето е трета дъщеря на 25-годишната Антоанета. “Щастие, радост и да не се разболява. Все щастлива да бъде”, пожелава си майката Антоанета Илиева.

А малко преди полунощ се роди и последното бебе за 2019 г. – в „Майчин дом”. Малката Даная тежи 2 килограма и 800 грама и е дълга 48 сантиметра.

И тя е избързала – по план е трябвало да се роди на 9-ти януари. В последния ден на 31-ви декември в „Майчин дом” са проплакали 7 бебета.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар