Герб сурвакане! Водата поскъпва в почти цялата страна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Водата ще поскъпне в почти цялата страна от 1 януари. Това стана ясно след закрито заседание на КЕВР, на което беше взето окончателно решение за цените, влизащи в сила след седмица.

С решението са коригирани цени на ВиК услугите на операторите в 24 области на страната, като актуализираните цени на ВиК услугите влизат в сила от 1 януари 2020 година, предаде БНР.

От следващата година столичани за кубик вода ще плащат по 2,76 лева, което представлява увеличение със 7 на сто.

Най-голямо е увеличението в Кърджали – с 9,7% до 2,61 лева за кубик, а най-малко е повишението в Пловдив – с 0,5% до 2,22 лв. за един кубик вода.

Шумен остава сред градовете с най-скъпа цена на водата. Досега за кубик вода шуменци плащаха по 3,40 лв., като от следващата година ще струва 3,54 лв.

Във Варна водата от 1-ви януари 2020 година ще струва 3,21 лв., в Русе – 3,15 лв., в Бургас – 3,08 лв., в Ямбол – 3,03 лв., във Враца – 3,27 лв., в Добрич – 3,45 лв., във Видин – 2,54 лв., в Габрово – 2,71 лв., в Плевен – 2,88 лв., в Благоевград – 2,35 лв., в Стара Загора – 3,01 лв., в Ловеч – 3,16 лв.. 

Перничани също ще плащат по-скъпа вода въпреки водния режим в града – по 2,42 лева за кубик вода (повишение с 3,7%). Намаление на цената на водата ще има само в Разград – понижение с 5% до 3,67 лв. за един кубик.

Междувременно стана ясно, че Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) започва извънредна проверка в “Топлофикация – Велико Търново” АД заради проблемите с топлоснабдяването в града през декември.

Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов е изпратил писмо с искане за предоставяне на информация за причините за нарушеното топлоснабдяване и за предприетите от дружеството мерки за възстановяване на предоставяната услуга.

На топлофикационното дружество ще бъде извършена извънредна проверка с цел установяване на причините за проблемите с топлоснабдяването, както и за предприетите мерки.

След приключване на проверката КЕВР ще изготви доклад за резултатите от нея, които ще бъдат публично обявени.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар