ГЕРБ създадоха клинична пътека – златна мина… При “Ковид” болните само лежат и чакат да им мине, няма разходи, няма лечение

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Нова схема за източване на пари измислиха от ГЕРБ – лечение от “Ковид”. Това обаче не е никакво лечение, а е едно безсмилено лежане в болницата. Самата тя няма почти никакви разходи и клиничната пътека се превръща в “златна мина”. Това мотивира болниците да се юрнат да закриват всякакви други отделения, но да се набутат с “болни” от Ковид…

Типичен пример е закриването на бъбречното отделение в Александровска болница, за да се превърне в Ковид-център.

Ето съобщението на пациентска организация:

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ БЪБРЕЧНО ТРАНСПЛАНТИРАНИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!
С действието или бездействието на министъра на здравеопазването проф. К. Ангелов единствения диспансер за бъбречно транспалнтирани в България ще бъде превърнат в Ковид отделение?! Единственото специализирано такова звено ще бъде унищожено във вида, в който съществува толкова години. Това противоречи на всички медицински и професионални норми – за човешките въобще не може да става и въпрос?!

Политическият популизъм на властта, през последните две години и афиширането медийно за създаване на програма за трансплантации у нас ни показва, че всичко е само един политически ЦИНИЗЪМ и нищо друго! На КОЙ му хрумна подобна идея и КОЙ български лекар се съгласи с подобно действие, обричайки на риск здравето и живота на бъбречно трансплантираните в България?!
Унищожаването на специализирани структури, като Клиниката по нефрология и трансплантации към УМБАЛ „Александровска болница”, Клиниката по ревматология към УМБАЛ „Свети Иван Рилски” София и преобразуването им в Ковид отделения показва много ясно, каква е насочеността на властта към хронично болните пациенти по време на пандемия – систематично и насочено действие, което може да бъде квалифицирано единствено като ГЕНОЦИД!!!

Федерация “Български пациентски форум” категорично се противопоставяме на подобни безумия поставяйки на риск живота на българските пациенти с хронични заболявания!

Автор: Български пациентски форум

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар