ГЕРБ с нови критики към кабинета

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От партия ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция, на която обявиха своите критики към кабинета „Петков“ и направиха предложения за овладяване на бюджетния дефицит и инфлацията.

От партията са изчислили, че близо 9 млрд. лева са изхарчени от новото правителство през последните месеци.

„Мисля, че отговорите на г-н Василев и на министър-председателя Кирил Петков са необходими тук пред цялото българско общество. Защото виждате, че българите обедняват, бизнесите фалират и ние призоваваме за спешни адекватни мерки по овладяване на тази галопираща инфлация и трябва да подчертаем, че това с партии шах и анализи не се случва, а се случва с работа“, каза Александър Иванов от ГЕРБ.

По думите му премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев е необходимо да дадат отговори.

Инфлацията от 0,5 на сто през март 2021 г. е 7,3 на сто през ноември, от което следва да има двуцифрена инфлация през следващите месеци, каквато не е имало от 2008 г., посочиха от ГЕРБ. Според партията мерки по темата инфлация липсват.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов отбеляза, че все още нямаме бюджет, както и План за въстановяване.

„Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега“. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи. Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят“, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване“, добави още Бойко Борисов.

Добавките за пенсионерите също станаха обект на коментар от страна на бившия премиер: „Излъгаха в предизборната кампания, че ще дадат 120 лева на пенсионерите, а дадоха 60 лева“, каза Борисов.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар