ГЕРБ с проверка: Била ли е ПП финансирана от лица, свързани с NEXO – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ проверява дали „Продължаваме промяната“ е била финансирана от лица, свързани с NEXO (НЕКСО), съобщи зам.-председателят на парламентарната група Тома Биков, предаде БНР. Той уточни, че проверката се извършва по „официален път“:

„Има свързаности на бивш депутат и на настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ с NEXO. В единия случай бившият депутат Ракшиев е представител на NEXO за Пловдив, в другия – Настимир Ананиев е съдружник на съсобствениците на NEXO, и в същото време съдружник с гражданин на Руската федерация във фирма „Нефтогаз“ и би трябвало да се дадат обяснения… Добре е да се провери дали има финансиране на „Продължаваме промяната“ от лица, свързани с NEXO“Във видео, публикувано във Фейсбук снощи, лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов и заместникът му Тошко Йорданов съобщиха, че настоящият депутат от ПП Настимир Ананиев има общи фирми с лица, свързани с NEXO, а съпредседателят на партията Асен Василев е посещавал офисите на компанията и е давал съвети.


„Излезе, че тази банка на криптовалута „Нексо“, която се разследва, седем или колко там американска щата са скочили, че това е една пирамида на криптовалута. Става въпрос за едни 90 и колко милиарда, от които тези, които са основните играчи, са ги тафнали тези там 1 милиард и 400 милиона. Настимир Ананиев има общи свързани фирми. Асен Василев е човек, който е ходил всеки ден в офиса им, и са били много близки, но всички си траем“, каза Слави Трифонов.

Депутатът от ПП Настимир Ананиев обяви, че се е консултирал с адвокат и ще съди всеки, който уронва репутацията и доброто му име и го замесва в „несъществуващи скандали“. Ананиев отрече категорично „Продължаваме промяната“ да е била финансирана от „Нексо“ и уточни, че познава Антони Тренчев като депутат в предишен кабинет.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар