ГЕРБ твърдо: ВСЯКО училище и детска градина с тоалетна за третия пол до 15-ти септември

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

p>След като всички партии в българския парламент с изключение на БСП приеха България да ратифицора Истанбулската конвенция е нужно да се изпълнят задълженията ни към този международен договор.

За изпълнение на задълженията ни по договора според конвенцият трябва да се започне с предотвратяването на дискриминацията сред най-малките.

Затова според Бойко Борисов е нужно по-най-бързия начин да се изградят тоалетни във всички училища и детски градини за да се защитят децата, които се възприемат като трети пол.

От 15-ти Септември 2018г. нито едно училище или детска градина в България няма да отвори врати без да са осигурени отделни нужници за децата от трите пола.

Също така в закона са включени изисквания към училищата, които изискват ученически униформи от младежите да подготвят униформа за дете от третия пол.

Едновременно с въвеждането на третия пол в детските и младежки учебни заведения според истанбулската конвенция започва и въвеждането му във всички институции в държавата.

До 31. Декември 2018 трябва всяка държавна институция да е осигурила всичко нужно за борба с дискриминацията с третия пол, а срокът за частния сектор е малко по-дълъг – до 30.06.2019г.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар