ГЕРБ треперят от Румен Радев! Нервите на Цветан Цветанов пак не издържаха!

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Поредното избухване на Цветан Цветанов срещу президента Румен Радев граничи вече с налудничавост. След вчерашното заседание на КСНС при държавния глава, вторият в ГЕРБ излезе бесен и с пяна на устата заяви пред журналистите, че „президентът поискал България да излезе от ЕС и НАТО“.

Повод за избухването на Цветанов станал документ, предложен от президентството, който не отговарял на официалната позицията на ЕС и НАТО за ударите по Сирия на 14 април.

Външният министър Екатерина Захариева, също възмутена от позицията на президента, заяви, че имало „притеснителни елементи“ в становището на институцията. В документа, който Радев предложил, се казвало, че „ударите на 14 април на САЩ, Великобритания и Франция са без санкция на Съвета за сигурност на ООН“. Подобно твърдение щяло да ни постави в „неудобна позиция“ пред ЕС и НАТО, категорична е Захариева. Според нея, имало още 2-3 „неприемливи“ позиции за Сирия и Украйна, които предложил президента. Захариева обясни, че именно тези текстове довели до поредния скандал между Цветан Цветанов и президента.

След заседанието на КСНС, Цветанов се изцепи пред медиите, че Радев поискал излизането на България от ЕС и НАТО. А в интервю от тази сутрин, вторият в ГЕРБ обвини президента, че „гледа на Изток“, също като Волен Сидеров, и подкрепя позицията на Русия.

Цветанов обвини Румен Радев също, че пречи на модернизацията на българската армия. Въпреки че, след КСНС военният министър Каракачанов обяви, че бюджетът на ведомството му ще се увеличава постепенно и до 2024 ще представлява 2% от БВП (въпросното увеличение беше поискано от шефа на НАТО още миналата година и важи за всички страни- членки).

Цветан Цветанов похвали обаче ДПС за евроатлантическата им позиция, която доказали на КСНС.

В крайна сметка, след скандалите около документа, предложен от президента, спорните моменти в него били отстранени. Така че, да не се срамим пред партньорите от НАТО и ЕС.

Въпреки това, вече цели 24 часа по- късно, Цветанов не спира да хвърля огън и жупел срещу президента Радев. Да го обвинява, че бил агент на чужда държава (има предвид Русия), че кандидат- президентската му кампания не била честна, и пр., и пр.

Заяждането на вицепремиерът Цветанов вече наистина граничи с налудничавост. А от ГЕРБ са видимо притеснени от предположенията, че Румен Радев ще оглави своя партия след края на мандата си. Отсега политолози и социолози предричат смазващ успех на евентуален бъдещ политически проект, оглавяван от президента, както и пълен крах за ГЕРБ.

Въпреки че Радев все още не е коментирал дали ще прави партия или не, шайката на Бойко Борисов вече трепери от страх. Премиерът пък е насъскал вярното си „куче“ Цветан Цветанов да плюе превантивно Румен Радев, за да подкопава доверието в него.

Но едва ли ще им се получи. Първо, много лош избор на атакуващ авангард – всяка плювня на компрометирания Цветанов срещу Радев, автоматично се превръща в плюс за президента.

Второ, Румен Радев беше избран от хората с толкова висок процент именно заради позициите му спрямо ЕС и НАТО, както и обещанието да подобри отношенията с Русия.

Трето, да навираш в лицето на обеднелите и разочаровани от Запада българи изтърканите приказки за евроатлантически ценности, е много, ама много тъпо. Фактът, че единственото решение на правителството, което беше одобрено с над 80% от народа, беше да не гоним руски дипломати, е много показателно.

Да, българите са уморени от евроатлантически ценности. Защото това, което получиха, за да ги подкрепят, е тотално разорение и нищетата, загуба на суверенитет и достойнство.

Източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “ГЕРБ треперят от Румен Радев! Нервите на Цветан Цветанов пак не издържаха!

Вашият коментар