Бандити ГЕРБ

ГЕРБ: Триумфът на некадърниците. Играят си на държава, играят си на администрация, играят си на бизнес…

България, Мнения
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На Територията цари пълен хаос.

Надали има български, а и чужд гражданин, който при общуване с българската администрация рязко да не промени сексуалните си предпочитания в посока възрастни жени – майки на обслужващите го. Или пропищели от „майстори”.

Играем си на държава, играем си на администрация, играем си на бизнес…

От легендите за най-интелигентната нация плавно преминахме в истината за най-некадърната нация.

Некадърна да работи, некадърна да учи, некадърна да създава работещи продукти, некадърна да се организира, некадърна да си избира политици, некадърна да ръководи държавата. …

В България обаче некадърността е издигната в КУЛТ! Интелигентните и кадърните са гледани с диво подозрение. На никого не му трябват знаещи и можещи – или поне в никакъв случай по-знаещи и по-можещи от шефовете си. Златно правило, спазвано поколения наред!

И работодатели с анцузи, със средно образование, които спестяват за нов Мерцедес за сметка на заплатите на работниците си. Които съответно решават, че за тези пари по-добре да си стоят в къщи или да отидат навън – там, където поне могат да оцелеят с труда си.

Всичко кадърно на Територията се изнесе…и продължава да се изнася. Тук перспектива няма. С две висши образования не може да си докараш заплата колкото една сервитьорка. Друг е въпросът и за образованието с многобройните университетчета и институтчета, бълващи бакалаври и магистри, които не могат правилно и имената да си напишат и са си направо опасни, ако започнат да практикуват. А такива стават икономисти, съдии, адвокати, инженери, лекари, решават бъдещето ви, обслужват ви в общините, управляват ви градовете и селата, управляват държавата…..

Закон е, че колкото е по-прост и некадърен един човек, толкова повече си вярва, че става поне за министър. И докопал заветния пост, рони сълзи от умиление, че е стигнал детската си мечта.

Защото знае, че на фона на всички останали некадърници, неговата интелектуална и професионална семплота няма да бъде забелязана.

Но българинът е ГОРД! Той иска да има ВИШЕ образование, нищо че не винаги има мозък. И излизат стада неграмотници, които влизат в икономиката.

И когато некадърникът види, че за нищо не става, решава, че политиката е сферата, в която ще блесне. Защото българинът, както се знае, от футбол и от политика разбира от раждането си! Затова и партийните листи са пълни с НЕКАДЪРНИЦИ. Защото това им е начинът да успеят, а те се назначават по списък в администрацията, или се избират за кметове и съветници, пази Боже, когато НАШТЕ дойдат на власт!
И си играем на държава….

Боже, пази България!

Елена Гунчева


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар