ГЕРБ убива: София – на първо място по мръсен въздух в света

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Българската столица задмина държави като Пакистан, Индия и Китай по мръсен въздух. Днес София се нарежда на първо място по опасни нива на фини прахови частици. Само за минути българската столица задмина и Сараево – градът бе на първо масто в сутрешните часове.

Това е поредният ден, в който българският град отбелязва тревожни нива на замърсявания. Най-големи са проблемите в районите “Младост”, “Хиподрума” и “Надежда”. Днес нивата на фини прахови частици във въздуха са 124.3 µg/m³.

.

Във връзка с повишените нива на фини прахови частици Столичната община съобщава, че предприема извънредни проверки за контрол на промишлени, транспортни и битови източници на замърсяване с прахови частици.

 

Това е една от многото неуправляеми от властта кризи. Всяка зима страната ни става свидетел на едно и също нещо – смог, мъгли, лошо качество на въздуха, който всички дишаме. За съжаление управляващите обикновено действат постфактум – буферните паркинги се пускат късно, “Зеленият билет” за пътуване потъна в забрава.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар