ГЕРБ удариха интелектуалното и моралното дъно в българската политика. Агония

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

ГЕРБ наистина са интелектуалното и моралното дъно в българската политика.

Днешната акция на дуета Антон Тодоров / Тома Биков е яркото доказателство за това.

БСП провокирала и подклаждала напрежението в Шарково, а Корнелия Нинова, разбираш ли, била сив кардинал в сянка, който организира бунтове срещу законната власт.

Оставям настрана факта, че това звучи повече като комплимент, отколкото като обвинение. Нивото на доказателствения материал обаче е потресаващо.

Тодоров е ровил из фейсбук-профилите на някакви хора като качествен доносник от близкото минало и е намерил клип на протестиращ, който казва, че Корнелия Нинова заповядала “който, където го спрат, там да остава” и ето – теорията на конспирацията е готова.

Из страната няма никакво напрежение, няма никакъв проблем с действията на властта, хората са доволни и щастливи, и само тъмната и коварна БСП ходи да ги буни и да създава напрежение.

По същата логика, ако утре някой запише клип как книгата “Шайка” го е вдъхновила да тръгне гол из София и да плаши младите девойки, то пряко отговорен за неговите действия ще е лично Антон Тодоров.

Опитът да сведеш политиката до серия от злостни интрижки обаче възприемам по-скоро като вик на отчаяние. ГЕРБ страдат от хронична липса на доверие.

Те имат избирателната машина, но вече нямат най-ценния ресурс – доверието. По този начин всяко тяхно действие ще се превръща в криза. Всяко намерение – в проблем. И заради това са прибегнали до теориите на конспирацията, до жълтенията доведена до абсурд, до подлостта превърната в пътеводна светлина. Агония, братче. Агония.

Атанас Семов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар