ГЕРБ хитруват за оставката

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Правителството ще подаде оставка и ще се отиде на избори, които може би ще се изтеглят с 1-2 месеца назад. Но ако не се съберат 160 гласа, правителството ще доизкара мандата си“. Това обяви пред БНР депутатът Тома Биков.

Припомняме, че в условията на масови протести от 66 дни насам с искане на оставката му Бойко Борисов инициира свикване на ВНС за промени в Конституцията. Зад политическите му маневри всички заподозряха опит да изкара мандата до март и управляващата партия да организира редовните парламентарни избори.

Биков потвърди заявката на премиера от петък, който обяви, че няма да подаде оставка заради „мафията“ и „контрабандистите“ на площадите. „Една оставка крие рискове за икономическата ситуация в страната, която ще се усложни, ако не бъдат приети актуализация на бюджета и новият бюджет за 2021 г. Никакви гаранции няма, че след избори ще има бързо съставяне на правителство или изобщо съставяне на такова. Изборите трябва да са редовни, не предсрочни. Нормалната ситуация е едно правителство да завърши мандата си и да отиде на избори. В случая става дума дали изборите да са декември или март“, заувърта Биков.

„ГЕРБ е партията на бъдещите кметове, на Цветан Цветанов оставяме бившите“, коментира депутатът продължаващия процес на напускане на видни гербаджии и присламчването им към формацията на бившия заместник на Бойко Борисов.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар