ГЕРБ-Шефката на Система за агропазарна информация с фалшива диплома

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Мирослава Сотирова Наумова, която от няколко години оглавява САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“ към Министерството на земеделието, храните и горите се оказа с фалшива диплома, съобщава Агри.Бг.

Дипломата й за завършено висше образование, която е предоставила, за да “защити” желанието си да заема позицията на ръководител на САПИ ЕООД – „Система за агропазарна информация“, не е истинска. Припомняме, че за цялата 2020 г. Наумова е получила общо заплати за 59 940 лв., а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията ѝ и възлиза на 51 133.84 лв.

В CV-то на Мирослава Наумова, с което редакцията разполага, е записано, че от 1993г. до 1997г. е изучавала “мениджмънт” (без да е посочена конкретната специалност и образователната степен) в Националната спорта академия (НСА).

От 1995 г. до 1997 г. шефката на САПИ твърди в CV-то си, че е изучавала Международни икономически отношения (МИО – както е посочено в документа – отново без да се спомене образователната степен) в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) в София.

След като ръководството на министерството се смени, по сигнали на работещи във ведомството, е назначена проверка и става ясно, че Наумова е представила фалшива диплома.

От УНСС със специално писмо, изпратено до Министерството на земеделието, храните и горите на 1 юни, 2021 г. посочват, че такава диплома не е издавана.

Вижте писмото

Писмото е подписано от зам.-ректора по учебната дейност – проф. Мирослава Раковска.

Далеч сме от мисълта да си представим, че в УНСС могат да се объркат и

да дадат невярна информация за издадена диплома.

Така че изводът е само един – начело на едно от ежеседмично отчитащите състоянието, цените и движението на пазара, дружество е човек без необходимата квалификация. За това в нашата родина вече има дума – “калинка”. И тази дума влезе в речника ни също от аграрния сектор – заради бившата шефка на ДФЗ – Калина Илиева.

Но да се върнем на Наумова. Тя ръководи близо 30 човека, с по около 900 лв. заплата, научи Агри.Бг. На фона на това, че начело им стои неквалифициран и получаващ многократно повече месечно пари спрямо тях началник, най-вероятно не ги мотивира особено.

Защо некомпетентен човек може да навреди, заемайки този пост?

Вредата е в обективността на информацията. В САПИ се прилага методика за събиране, обработка и разпространение на тази ценова информация. Неминуемо така информация има последващо отражение на пазара и на действията на играчите на този пазар.

Агри.БГ се свърза с Мирослава Наумова по телефонва. “Това е поредният сигнал срещу мен и ми омръзна да ме чернят. Това е отвратително. Това, че съм честна явно на никого не изнася”, каза тя, отричайки категорично, че дипломата й е фалшива.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар