Герджиков: Може да има нови избори и да сме без парламент половин-една година

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Относно машинното гласуване Герджиков каза, че в Европа няма държава, която да е залегнала изцяло върху машинното гласуване. Той припомни, че Европа се е отказала от него.

Закриването на спец съда – той смята, че прилича на действията на Сталин и го смята за прибързано. Мнението му е, че първо трябва да се направи анализ, но „не може да се закрие цяло звено изведнъж и всички дела да започнат от нулата“. Поначало съдебната система има проблеми, бавното правораздаване, претовареността на съдиите е бич, има какво да се мисли, коментира той.

Още в първите дни служебното правителство тръгна устремно и активно. Този кабинет е второ по-добро издание в сравнение с първия, съставът е балансиран, с качествени хора, професионалисти. Това заяви пред Нова телевизия бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

Това му дава надежда, че ще бъде свършена добра работа. Герджиков е категоричен, че не е имало кабинет, който е толкова високо качествен.

Нормално е слезлите от политическата сцена да имат недоволство и негативизъм, според него относно критиките от страна на ГЕРБ. А рокади трябва да има, но големи трусове могат и да навредят, смята Огнян Герджиков. Герджиков очаква още рокади. По думите му е нужен баланс. Дали ще стигнат парите, е най-големият проблем.

„Асен Василев, служебният министър на финансите, каза нещо много умно – ако бизнесът работи, ще има пари, ако не – няма да има, следователно трябва да има предпоставки за работа на бизнеса, струва ми се, че България има нужда половин-една година да няма парламент, защото произвежда голяма част некачествена продукция, промени, които водят до срив в икономиката, това плаши инвеститорите, те бягат, защото се променят условията и нормативната база“, коментира Герджиков. Това е пагубно за развитието на България, смята той.

Очакванията му след 11 юли са „да се случи нещо ново отсега, силно фрагментиран парламент, с малко ротации, една-две нови партии и пак няма да стигне коалиционната култура и пак може да се стигне до нови избори“. По думите му са внасяни по 80 законопроекта, „депутатите действали като дрогирани“. Една еуфория, липса на баланс, липса на виждане в името на нещо общо, партийни интереси над националния, така определи той 45-ото НС.

„Има такъв народ“ са се уплашили, че са взели толкова много гласове, което може би ще им се отрази в негативна посока на идващите избори, смята юристът.

Относно машинното гласуване Герджиков каза, че в Европа няма държава, която да е залегнала изцяло върху машинното гласуване. Той припомни, че Европа се е отказала от него. Закриването на спец съда – той смята, че прилича на действията на Сталин и го смята за прибързано. Мнението му е, че първо трябва да се направи анализ, но „не може да се закрие цяло звено изведнъж и всички дела да започнат от нулата“. Поначало съдебната система има проблеми, бавното правораздаване, претовареността на съдиите е бич, има какво да се мисли, коментира той.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар