Герджиков нагло продължава да повтаря, че не е кандидат на ГЕРБ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кампанията на ГЕРБера продължава по познатата линия – критики към Румен Радев

Няма как да съм кандидатът на статуквото, защото съм нов човек в политиката. По-скоро е обратното – действащият президент е вече пет години в политиката. Тези иначе категорични думи излизат от устата на кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. Коментарът му е по познатата линия – атака към настоящия държавен глава, който според социологическите проучвания води доста пред ректора на Софийския университет в битката за “Дондуков 2”.

Не е обаче съвсем вярно, че проф. Герджиков е “нов човек в политиката”. Причината – “Новото време” – партия, основана през 2004 г. от отцепили се от НДСВ депутати. Председател на партията е Емил Кошлуков – генералният директор на БНТ към днешна дата, който попадна в обсега на протестиращите срещу статуквото през лятото на 2020 г. Критиките към БНТ са заради погазване на принципите на плурализма и тенденциозност. Самият Герджиков не отрича връзката си с “Новото време” – имало толкова добри идеи, че било невъзможно човек да не се увлече, заяви преди дни в телевизионен ефир кандидат-президентът. Именно там призна, че е бил част от партията, но никога не е членувал в НДСВ.

“Никога не съм бил член на НДСВ, никога не съм имал нещо общо с ДПС. Аз бях нещо като гражданска квота в правителството на НДСВ, министърът беше поискал да има експерт до него“, твърди проф. Анастас Герджиков преди няколко седмици. Казано с други думи – опорката “аз съм нов човек в политиката” пада под тежестта на самопризнанията на кандидат-президента.

А иначе кампанията на проф. Герджиков продължава по познатата линия – критики към Румен Радев. Настоящият държавен глава според ректора на СУ не е направил нищо по отношение върховенството на закона.  “Колкото до това дали той може да бъде начело на тази промяна – г-н Радев оглави тази промяна един ден преди около година, а преди това четири години нищо подобно не се чуваше от него. Това се случи, когато беше лично засегнат и беше в личен конфликт с Бойко Борисов и главния прокурор”, добави кандидатът за “Дондуков” 2.

Скандалите през последните дни, в които е замесено името на ГЕРБ, Герджиков определи като предизборни. С други суми – предизборно МВР е информирало за изтеклите към фиктивни фирми и малоимотни лица милиони, свързани със строителството на АМ “Хемус”, например. Ситуацията обаче според Герджиков трябвало да се изясни напълно. Същата е позицията му по казуса с машините за гласуване.

Иначе кандидат-президентът е оптимист, макар и далеч пред него в президентската надпревара да е Румен Радев, който води с над 25%.  Социологическите проучвания обаче се движат със задна дата, а от последните данни до датата на изборите има около 10 дни, в които играта може да се преобърне, обнадежден е Герджиков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар