Германия е в колапс! Фермерите: Не се страхувайте от Москва, а от Брюксел-Берлин и САЩ. Интервю с протестиращ. СНИМКИ И ВИДЕО

Германия е в колапс! Фермерите: Не се страхувайте от Москва, а от Брюксел-Берлин и САЩ. Интервю с протестиращ. СНИМКИ И ВИДЕО

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

От сутринта Германия е под блокада. Фермерите протестират срещу селскостопанската политика на германското правителство и блокираха със селскостопанска техника повече магистрали в страната.

Движението вече е нарушено в няколко федерални провинции.

– В Мекленбург-Предна Померания фермерите в цялата провинция блокираха със стотици трактори магистралните отбивки.

– В окръг Клопенбург в северозападната част на Долна Саксония един от федералните пътища е блокиран от 40 превозни средства, а в Саксония по данни на полицията някои магистрални отсечки в района на Дрезден са неизползваеми.

– Имало е струпвания по магистралите А4, А13, А14 и А17.

– В Берлин ситуацията беше спокойна рано сутринта. Въпреки това първите трактори бяха паркирани пред Бранденбургската врата още от неделя вечерта, а хиляди трактори бяха на пътя и в цяла Бавария в ранните сутрешни часове в знак на протест.

На много места полицейските управления съобщават за затруднения в движението, например защото пътищата са били проходими само в едната лента или на моменти са били блокирани магистрални отбивки. Полицията помоли водачите на трактори да разчистят пътищата.

Фермерите протестират срещу плановете на правителството ода отмени част от субсидиите и да вдигне данъците за тях. Най-голям проблем за работата им е отпадането на субсидиите за селскостопанския дизел. Съюзът на фермерите предупреди, че ако това стане, Германия няма да издържи на конкуренцията на съседните страни.

Няма прошка! В германия фермерите блокират градове и магистрали с трактори. Тръгват към Берлин. ВИДЕО

informiran.net се обърна с въпроси към българката Валерия Василева, която е на протеста в Мюнхен:

informiran.net: Кой е организатор на протеста и колко са протестиращите в Мюнхен?

Валерия Василева: Организатор на протеста е Съюзът на земеделците, подкрепен от Съюза на логистиката, от Съюз на хлебарите, Съюз на месарите и хиляди жители на Германия. Тук не са само земеделци. Много сме тук. 

informiran.net: На снимките, които ни изпратихте са издигнати много плакати. Какво послание отправят хората към властта с тях?

Валерия Василева: На различните плакати пише: „Не само земеделците умират. Германия Умира!„, „Нашите трудно изкарани пари ги раздавате на света!„, „Подарявате нашите пари на целия свят“, „Разбирате ли ни? Виждате ли ни? Чувате ли ни?“, „Без кръв човек ще е блед, без въздух ще посинее, без мозък ще е зелен“. Този транспарант е протест към „Зелената партия“.

Има и протестен транспарант на който пише: „Не се страхувайте от Москва, а от Брюксел-Берин и САЩ“. И още един виждам, на който пише: „Стига вече! Това е свързано с всички нас! Цените на енергията долу! Джендър Идеологията стоп! СО2 данък да се махне“

informiran.net: Колко са протестиращите в Мюнхен?

Валерия Василева: Организаторите казват, че в Мюнхен са 10 000 протестиращи и над 7000 трактора

СНИМКИ ОТ МЮНХЕН:

ВИДЕО ОТ ПРОТЕСТА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар