Германия започна разследване на таксите на „ПейПал“ за търговците

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германската федерална служба за борба с картелите обяви днес, че е започнала процедури срещу американската компания за онлайн плащания „ПейПал“ (PayPal) по подозрения за възпрепятстване на конкуренцията и ограничаване на конкурентното ценообразуване, предаде ДПА.

Причината за този ход са условията за ползване на „ПейПал“ за премиум плащания и начинът, по който това се представя, съобщи службата с централа в Бон.„Тези клаузи могат да ограничат конкуренцията и да нарушат забраната за злоупотреби“, каза председателят на антикартелната служба Андреас Мунд.


На потребителите може да се наложи да плащат индиректно по-високи цени за услугата чрез по-високи цени за продукти, каза той. Службата ще разследва пазарната мощ на „ПейПал“ и степента, до която онлайн търговците разчитат на платежната услуга.

По-конкретно ведомството твърди, че „ПейПал“ забранява на търговците да предлагат стоките и услугите си на по-ниски цени за клиентите, които използват по-евтина от „ПейПал“ платежна услуга.

Освен това им е забранено да показват предпочитание за платежна услуга, различна от тази, предлагана от „ПейПал“, и да улесняват използването й от клиентите.

„Ако търговците са възпрепятствани да вземат предвид различните разходи при различни методи за плащане или съответните бонуси и отстъпки, то тогава други и нови методи за плащания не могат да се сравнят с конкуренцията по цена и качество или изобщо няма да са на пазара“, заяви Мунд.

Има значителни разлики в таксите за услуги за онлайн плащания в Германия, като търговците пренасят тежестта върху потребителите. „ПейПал“ е не само водещият доставчик в сектора в Германия, но и един от най-скъпите.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар