Германия запълни газохранилищата си на 85%, но отбеляза спад в промишлеността

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Газохранилищата в Германия вече са запълнени на 85 процента, което отговаря на заложените от Берлин целеви нива за месец октомври, въпреки продължителното спиране на руските доставки по „Северен поток-1“, сочат публикувани вчера данни на европейската група на операторите „Газ инфрастръкчър Юръп“, цитирани от Ройтерс.

Фактът, че газохранилищата са запълнени на 85,02 процента означава, че компаниите и гражданите на най-голямата европейска икономика се вслушват в призива на правителството да пестят газ за зимата заради намаления внос от Русия.През миналия месец потреблението на газ в промишлеността е намаляло с 21 процента на годишна база, съобщи миналата седмица председателят на Съюза на германската индустрия (Бе Де И). Той обаче предупреди, че този спад не е добър знак.


„Причината за това често не е повишаване на ефективността, а драматичен спад в производството. Това не е успех, а проява на огромен проблем“, обясни той.

Германия успя да запълни газохранилищата си съгласно заложената цел за следващия месец в момент, в който Русия отмени крайния срок за възобновяване газоподаването по „Северен поток 1“, заявявайки, че е открила технически неизправности.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар