Германия се страхува от хакерски атаки над болници

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германските болници може да са изложени на повишен риск от хакерски атаки, заяви ръководителят на агенцията за киберсигурност в страната. Това изказване дойде след две опустошителни дигитални атаки този месец срещу ирландското здравно обслужване и американски горивопровод, предава technews.bg.

Ирландската здравна служба затвори своите ИТ системи миналия петък, за да ги предпази от “значителна” атака с рансъмуер, което може да съсипе диагностичните услуги, процесите на тестване за Covid-19, съобщи Ройтерс.

Германските клиники също са били обект на поредица от кибератаки през последните пет години, а Арне Шьонбом, президент на федералната агенция за киберсигурност, каза пред вестник Zeit Online, че вижда “по-голяма опасност за болниците”.

По неговите думи, много немски фирми са изложени на повишен риск да бъдат обект на хакерски нападения поради наложената практика на отдалечена работа заради Covid-19.

Много компании трябваше да разрешат домашните офиси за кратко време“, каза той и добави, че в резултат техните ИТ системи са уязвими за атаки. “Често пъти компаниите преодоляват пропуските в сигурността си твърде бавно“, предупреди Шьонбом.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар