Германия ще инвестира 16,4 млрд. евро в жп инфраструктура през годината

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Снимка: AP/БТА

Германия ще инвестира 16,4 млрд. евро в жп инфраструктура през годината

Германската жп мрежа се счита за остаряла и претоварена, често се сблъсква с нарушения, поправки и строителни дейности по основни маршрути, което засилва хроничните проблеми с точността

Германският жп оператор “Дойче бан” (Deutsche Bahn) планира да обнови 2000 км релси и 2000 стрелки тази година като част от усилията за модернизиране на остарялата жп инфраструктура на страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Общите инвестиции в жп инфраструктурата, които ще бъдат направени от “Дойче бан”, както и от националните и местни власти, ще достигнат общо около 16,4 млрд. евро само през 2024 година.

Германската жп мрежа се счита за остаряла и претоварена, често се сблъсква с нарушения, поправки и строителни дейности по основни маршрути, което засилва хроничните проблеми с точността.

Последният годишен доклад за статуса на мрежата от 2022 г. оценява стойността на инвестициите, необходими заради остаряването на инфраструктурата, на 103,4 млрд. евро, като само за ремонтни дейности по мостове ще са необходими над половината от тази сума – 59,9 млрд. евро. 

Най-важните строителни жп проекти тази година ще бъдат цялостното обновяване на железопътния коридор “Рийдбах”, свързващ Франкфурт и Манхайм. Линията, която е важен транспортен маршрут по направлението север-юг за Западна Германия, ще бъде напълно затворена за пет месеца. Това е първият от 40-те проекта за цялостно обновяване, планирани за идните години, в рамките на които временно ще бъдат затворени значителни части от мрежата.

Източник/ци: gong.bg, dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар