Германският вътрешен министър, се похвали, че е върнал първите 7500 мuгpaнти, но не каза къде…

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Само за седмица, след споразумението с Меркел, вече сме върнали първите 7500 мигранти. Виждате ли, че може…”

Това обяви вчера на конференция на партията си германският вътрешен министър Хорст Зехофер.

“Процесът ще продължи, и съгласно Дъблинското споразумение, до края на годината ще върнем общо 150 хиляди души” – добави той пред съпартийците си, които обсъждат предизборната кампания в Бавария, където предстоят регионални избори.

От тези думи следва, че до края на 2018-та, още 140 хиляди човека ще бъдат върнати в “първата страна, където са регистрирани”.

Именно това означава “Дъблинското споразумение”. Т.е. става дума за прилагане на стар съществуващ текст в договорите за ЕС, а не за ново споразумение. От това следва, че основният брой върнати ще бъде в страните, в които имат “първа регистрация”.

Това е много неизгоден за България вариант, защото ние сме сред “отличниците” по регистрация, отпечатъци и вписване на всеки един преминал. Гърция и Италия се правят на луди, и не регистрират никого, за да не им ги връщат.
Общо в България са регистрирани над 50 хиляди души, и те вероятно са в цифрата, която Зехофер посочва.
Самият той не спомена къде са върнати мигрантите, за да не издаде местните правителства, които очевидно са предали народите си, те да не паднат, което би застрашило процеса.

Но гранични са 3 страни и по “Дъблинското споразумение” само там могат да се връщат.

Тъй като в Германия няма официален процес по връщане на мигранти, и медии не са снимали как отпътуват, от думите на министъра, следва че процесът е таен.

От което произтича, че и в страната-приемник трябва да пристигнат тайно и да се превозват до лагери или до новите им домове, без местните да разберат.

След съобщаването на новината, реитингът на партията на Зехофер се качи със 7%.

източник

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар