Путин

Германският град Хановер спря топлата вода и премина към студени душове във всички обществени сгради заради редуцираните доставки на газ от Русия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Германският град Хановер спря топлата вода и премина към студени душове във всички обществени сгради заради редуцираните доставки на газ от Русия.

В опит да спести енергия Хановер реши топлата вода да не е вече налична за миене на ръце в публичните сгради или за душ в плувни басейни, спортни зали и фитнеси.

Публичните фонтани също са изключени, за да се пести енергия, а също така няма да има и налично осветление около редица сгради, сред които и музеи.

Кметът Белит Онай каза, че целта е да се намали потреблението на енергия в града с 15% в отговор на „неизбежен недостиг на газ“, който представлява значително предизвикателство за големите градове.

Правилата важат и за отоплението. По принцип обществените сгради няма да имат отопление от април до края на септември всяка година, като стайните температури са ограничени до максимум 20 градуса през останалата част от годината – с някои изключения.

Това е първият голям град, който спира топлата вода след като Русия драматично редуцира доставките на газ за Германия.

На германците беше казано да очакват мащабни мерки за намаляване на газа и допълнителни такси върху сметките си за енергия.

ЕС вече прие план за намаляване на консумацията на природен газ с 15% през тази зима.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар