Германски медии: Турция не спазва споразумението за бежанците – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Страните от ЕС са приели пет пъти повече мигранти от Турция, в сравнение с първоначално договореното по споразумението за бежанци, подписано с правителството в Анкара. От подписването на договореностите с турското правителство през март 2016 г. ЕС е приел 6254 сирийци, а са депортирани 1210. Това съобщават германската агенция “Дойче веле” и вестник  “Билд”.

На всеки депортиран мигрант се падат над 5 приети, посочват изданията. И припомнят, че според споразумението между Брюксел и Анкара съотношението трябваше да бъде “едно към едно”.

Основната причина, която обяснява забавянето на отправяне на бежанци от територията на Гърция в Турция, е прекалено дългият процес за разглеждане на въпросите за предоставяне на убежище.

Оказва се също, че числото на пребиваващите в гръцки лагери за бежанци превишава предвидените норми почти два пъти.

Както е известно, по програма “Евросолидарност” на страните от ЕС има определени квоти за прием на бежанци и мигранти, в това число и нелегални. Въпреки това някои страни, които ЕС принуждава да приемат мигранти, не са съгласни нито с обема на квотите, нито с правилата, когато мигрантите преминават от една страна на ЕС в друга.

Полша, която се намира в числото на тези страни, вече попадна под санкциите на ЕС за регулирани откази за прием на мигранти. Сега Варшава намери оправдание – по тяхна информация в Полша вече има 1,4 млн. бежанци от Украйна.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар