Германското разузнаване е шпионирало десетки страни от ЕС и НАТО

Главните новини, Европа, Криминално, Общество, Политика, Свят, Скандално, Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кибер разузнаванеНови подробности за мащаба нашпионската дейност на германското външно разузнаване в миналото срещу представители на правителства на страни от ЕС и НАТО, се разкриват в доклад на парламентарна комисия, цитиран от ДПА.

Двуцифрен, но не много голям брой представители на чужди правителства са били шпионирани до октомври 2013 г., включително държавни и правителствени ръководители, министри и членове на политическите им кабинети, а също и представители на военни институции, се казва в документа, видян от ДПА.

Шпионската дейност, извършвана от Федералното разузнавателно управление на Германия (БНД), е била фокусирана върху върху дипломатически представителства на държави членки от ЕС и НАТО по целия свят – те са били над две трети от всички 3300 цели.

БНД е шпионирало и двуцифрен брой офиси на неправителствени организации и икономически институции.

Като пример се посочват авиационната и космическата индустрия, търговията с оръжие, транспорта, медиите и консултантските услуги. Засега не е ясно какво следва да се разбира в доклада под “медии”.

Новите разкрития вероятно ще поставят в още по-неудобна ситуация германския канцлер Ангела Меркел, която се оплака на американския президент Барак Обама през октомври 2013 г., че шпионирането на приятели е “неприемливо”, след като се разбра, че Агенцията за национална сигурност на САЩ е наблюдавала телефона й, отбелязва ДПА.

Източник: БТА

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар