Гешев: Започвам разследване на Жан Виденов. Не може човек, разорил България, да се явява на избори

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Жан Виденов няма да се яви на изборите, бъдете сигурни”. Това обяви току що главният прокурор Иван Гешев. Той е образувал проверка и дело на експремиера, предстои и да бъде арестуван.

 

“Не може човек, довел България до просешка тояга, ограбил и разорил икономиката, да се явява на избори. Прокуратурата няма да го допусне”, каза Гешев.

Припомняме, преди дни Виденов обяви, че ще се яви на вота с нова истинска лява партия. Нарече всички останали партии “перестроечни”, и че вършат едно и също. Използва и думата “майцепродавци” към всички, които се кланят на Запада, и го приемат за модел за подражание.

По време на управлението си през 1995-1996 г., Виденов стартира реформи, подобни на китайския модел, и това доведе до свръх-успешна 1995 г., считана и до момента за най-добрата година на Прехода. В края и БСП спечели съкрушително местните избори.

На следващата година обаче се намесиха геополитически фактори, и Джордж Сорос организира атака срещу финансовата система. В резултат – банките фалираха, левът девалвира, а Виденов бе свален. Последваха МВФ, СБ, валутен борд и Иван Костов, начело на мащабна приватизация, която разпродаде за 2 милиарда долара активи за над 100 милиарда.

Виденов е уникален и с това, че единствен се е противопоставял на Русия. Въпреки че е откровен русофил, го направи, в името на България. През 1995 г., “Газпром” искаше да завземе нашите газопроводи, чрез офшорната структура “Топенерджи”, а схемата се ръководеше от Андрей Луканов (шефът на “перестойката” у нас, създател на Костов). Тогава Виденов ги изгони, с което си навлече гнева на руските олигарси и Мултигруп.
Изхвърлен от властта, Виденов 25 години не промълви и дума, сега се завръща с проект, който може да акумулира целия евроскептичен и русофилски вот.
Гешев, от друга страна, е символ на перестройката у нас – абсолютен слуга на олигархията, при това неприкрит. Очевидно наблюдаваме първия фронтален сблъсък на бунта срещу Прехода, и онези, които се облагодателстваха от него.
От партията на Виденов отказаха коментар. Обявиха, че спазват всички закони, и не се страхуват от проверки. Нарекоха действията на Гешев “фашистка провокация”…

4udoslav
01.06.2021

Ако искате да подкрепите праведното ни дело да борим мафията (bitcoin): 1FrZsEDQu7UZjJ2Fej8VntDeW9xk8zr8o

Източник: https://write.as/4udoslav/geshev-zapochvam-razsledvane-na-zhan-videnov

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар