Гешев започва Операция Чисти ръце с на най-голямата сума пари, изнесена нелегално в историята на Европа

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Утре Гешев ще мине Рубикон, от който връщане назад няма. Ще бъде обявена война в държавата.
Още в понеделник Прокуратурата ще избухне с нова брутална акция срещу корупцията на най-високите етажи във властта на Република България. Започват арести на министри и помагачи в най-грандиозната операция за разследването на най-голямата сума, изнесена незаконно в историята на България и на Европейския съюз.

Става въпрос за 5 милиарда лева, превозени нелегално за Държавен фонд в Близкия изток. По темата вече писано в някои медии още от времето на пандемията и затварянето на хората по къщите. От понеделник до сряда ще е изключително горещо. BNEWS се добра и разполага с цялата имформация по случаите, по които се работи, но ще запазим тайна за подробностите, за да не попречим на Операцията “Чисти Ръце”, която ще започне в следващите часове. Вече има разпитан бивш мининстър, който е приел да бъде защитен свидетел. Той е пряк участник и помагач в престъпленията. Информирани са партньорските служби, техни екипи вече са на терен и работят съвместно с нашите служби.

Междувременно парите, събрани за купуването на 13 гласа на кадровици за отстраняването на Иван Гешев като главен прокурор, стигнаха 30 милиона лева. Два милиона за всеки, който ще гласува ЗА махането на Гешев, което може да се случи още в четвъртък. От понеделник до четвъртък държавата ще се тресе с 9 по Рихтер. Очакват се много жертви. В сряда в Парламента ще бъде входирано второ искане за имунитета на Бойко Борисов и на още няколко народни представители.

Днес Афера излезе с подробности за действия на службите и прокуратурата.

Вчера са проведени на територията на София и околността претърсвания и изземвания на 4 адреси, собственост или свързани с Бойко Борисов.

Иззети са голям брой финансови документи като платежни, фактури, списъци с хора и притежаваните от тях фирми, и др.

Събраните доказателства към се складират в СГП, но по информация на ДАНС, пише Афера, Бойко Методиев Борисов звъни вече директно, а не през посредници, до разследващите и близки до тях, за да си върне обратно събраното.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар