Гешев, кога ще арестуваш Бойко и Горанов? Комисията по хазарта сама ли е “покрила” 500 млн. Никой над нея не знаел нищо

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Днес главният прокурор обяви, че Васил Божков (Черепа) се разследва за “половин милиард” лева. Откраднати, неплатени, скрити и пр.

В същото време обаче, разследването не мръдва “над” Комисията по хазарта, което е меко казано – странно. Няма арестуван дори един заместник-министър.

Как обаче се крадат 500 милиона лева, без Бойко Борисов и Влади Горанов да знаят? Те пълни идиоти ли са? Нима хора, които предизвикаха възхищението на всички, с усвояването на европейски и български пари, са толкова “тъпи”, че да “не видят” подобно нещо?

Вярва ли някой?
Вярва ли, че дребни чиновници в Комисията по хазарта са били единственият “чадър” над Черепа, за да задигне толкова пари 🙂

Пак на идиоти ни правят.
Колкото и да са парите (не е изключено да има известно “раздуване” заради значимост от Гешев), те не са били само за Божков и за световно неизвестни човечета в Комисията. Плащано е и нагоре, а ако приложим принципа от останата част на държавното крадене, най-много е прибрал тоя най-отгоре. Той никога не е “капо”…
Нека погледнем кои са хората в Комисията по хазарта.
Председател на Държавната комисия по хазарта:
Александър Георгиев
Членове на Държавната комисия по хазарта:
Васил Панов – Национална агенция за приходите
Явор Колев – Държавна агенция Национална сигурност
Евгени Стоянов – Министерство на правосъдието
Николай Райчев – Министерство на икономиката
Всички тези членове се назначават от Министъра на финансите. Самата комисия дори не е квази-независим орган, който примерно се избира от Парламента. Директно всички вътре се назначават от Горанов. Тя дори се води “орган към министъра на финансите”.
Текстът в закона е ясен:
Чл. 16. (1) Държавният надзор върху хазарта се осъществява от Държавната комисия по хазарта, наричана по-нататък “Комисията”, към министъра на финансите. Комисията е юридическо лице на бюджетна издръжка със седалище София.
Видно от самите назначени, те са хора от НАП, ДАНС и още 2 министерства!
Абсолютно несериозно е да се твърди, че всичко се свежда само до хората вътре в комисията, а министрите нагоре “нищо не са знаели”.
Най-интересни са позициите на Явор Колев от ДАНС и Васил Панов – НАП. Едното е организацията за борба с корупцията, а другото – данъчните.
Как така Черепа е овладял целия хазарт, и е станал монополист, а ни ДАНС, ни НАП, ни Правосъдие, ни Икономика са знаели? Как не е плащал данъци и такси, а НАП не са разбрали… 🙂
На идиоти ни правят. Точно по същия начин, по който Бойко ни прави на идиоти за всичко друго.
Историята много прилича на тази с “Топлофикация” и Вальо Топлото. Тогава разследването “спря” до нивото на самия “Топлото”, той излезе престъпен гений, глава на престъпна група. Нагоре – министри, кметове, шефове на общински съвети – няма такива хора… 🙂
Сега – същото.
Страховитата мафия се ползва с протекция на чиновници от средно ниво, и винаги “някак” успява да изиграе безкрайно честните висши държавни ръководители.
Бойко, не сме идиоти всичките. Но вие всичките сте за бесене…
Добри Божилов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар