Гешев към Борисов: Правиш се на луд, ШЕФЕ, евала!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Главният прокурор Иван Гешев е под пряка зависимост от лидера на ГЕРБ Иван Гешев. Това стана напълно ясно от телефонния разговор между двамата, който е бил засечен от новото управление на ДАНС.

Оказва се, че Гешев нарича Борисов „шефе“ и ако се налага, дори му козирува. Именно заради това точно той е бил избран да заеме поста на главен прокурор.

„И аз обичам да се правя на луд, шефе, ама ти го правиш много успешно“, казва главният прокурор на лидера на ГЕРБ. При което Борисов отвръща: Не, бе, брат ми, лесно ми е, защото съм прост. Кофти е да си сложен, съобщава Frognews.bg.

Този съвсем приятелски разговор показва колко всъщност е независимостта на съдебната власт от изпълнителната и как корупцията в България е стигнала до най-високите нива на етажите.

Иван Гешев от началото на своя мандат работи в полза на Борисов и това е видно дори за хора без особено големи политически познания. Нахлу в президентството, въпреки че по-късно ЕС излезе с решение, че това е била незаконна акция. А Гешев го стори само защото Румен Радев е най-големият дразнител на Борисов.

Няколко месеца по-късно от ЕС започнаха да разследват защо премиерът на България има толкова много евро и злато в чекмеджето си, но нашият главен прокурор заяви, че това е в реда на нещата и прекрати разследването у нас.

Днес Иван Гешев отново показа в чий отбор играе. Той отказа да коментира кадрите с полицейското насилие от протестите по време на миналото лято, като се позова на Коституцията. По този начин той даде да се разбере, че няма да стори нищо, за да осъди виновните полицаи и тези, които са им заповядали да пребият протестиращите.

Наскоро в медийното пространство се завъртя снимка на Иван Гешев и Бойко Борисов на млади години. Твърди се, че двамата се познават още от студентските си години в Симеоново, когато Борисов е учил за пожарникар, а Гешев за полицай. Както е известно, преди да стане юрист със съмнителна диплома, Иван Гешев е бил в системата на МВР. Борисов пък беше главен секретар на МВР, когато Гешев е работил там.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар